Terug naar Nieuws

Nieuwjaarsboodschap

Beste sponsoren, seizoenkaarthouders, fans, spelers, jeugd, staf, vrijwilligers en medewerkers dit is de plaats en het moment om u allen een beter 2021 te wensen dan 2020 was. Ik wens u en uw dierbaren als voornaamste een jaar in goede gezondheid toe. Daarnaast moet 2021 ook het jaar van de hoop worden, hoop op vaccinaties, afnemende besmettingen en herstel. Herstel in de meest brede zin van het woord; herstel van het “oude” normaal zal daarbij onze grootste wens zijn. Dus naast een goede gezondheid wens ik u ook het herstel van het oude normaal toe, waarbij we weer mogen samen komen, samen supporteren voor onze Tilburg Trappers, in welk team “onze” jongens en meisjes ook spelen.

2020 werd uiteindelijk een jaar van verwarring, besmettingen, isolaties door quarantaine, lock-downs, al dan niet intelligent, kortom een, voor velen van ons, verloren jaar. Op sportief gebied was de grootste deceptie natuurlijk de rem op alle competities. Vanuit een race naar de kampioenstitel kwamen we met een enorme dreun ineens tot stilstand. Ik zie de Oberliga spelers en trainers- en begeleidersstaf in de kleedkamer nog (figuurlijk) naar adem happen op het moment dat we als bestuur deze jongens moesten vertellen dat het Oberliga avontuur vlak voor de start van de play-offs abrupt ten einde was gekomen.

Corona, laat ik het woord toch maar noemen, heeft heel 2020 op de “bagagedrager” gezeten en bepaalt helaas nog steeds voor ons allen ons dagelijkse leven. Met de wetenschap dat we al 9 maanden met corona leven en er ook dit jaar nog wel even mee zullen moeten leven wil ik alle stakeholders rondom Tilburg Trappers een enorm compliment maken dat u altijd uw club bent blijven steunen.

Hoofdsponsoren Versteijnen en Van Esch Verf hebben zonder enige terughoudendheid en evenmin gehinderd door de voortrazende pandemie hun betrokkenheid bij Tilburg Trappers gecontinueerd. Het merendeel van de overige sponsoren hebben woord gehouden toen ze in het voorjaar aankondigden hun sponsorships te verlengen. Sponsoren allen reuze bedankt dat u ons bent blijven steunen. Een open deur; maar wij hopen ook voor het seizoen 21/22 een beroep op u te mogen doen.

Seizoenkaarthouders: ook u heeft uw betrokkenheid bij de Tilburg Trappers niet losgelaten. Op u konden we blijven rekenen, u heeft uw  intenties, een gezond ijshockeyklimaat in Tilburg te blijven ondersteunen omgezet in een positief besluit. Een diepe buiging aan onze seizoenkaarthouders. Ook voor u geldt onze wens uw club trouw te blijven in het volgende “normale” seizoen, iedere verkochte kaart draagt bij aan continuering van een topsport beleving in Tilburg.

Ook de trouwe fans laten ons niet in de steek gezien de vele log-ins op Sprade TV en de booming verkoop van Tilburg Trappers merchandise. Nu we niet in het stadion mogen komen, maar dat er hopelijk nog wel van gaat komen dit seizoen, wil ik u graag aanmoedigen, mocht u dat nog niet gedaan hebben, u toch vooral niet onbetuigd te laten om uw Tilburg Trappers fan-artikelen uit onze vernieuwde webshop te bestellen.

Voor spelers van jeugd tot Oberliga is het een dramatisch jaar geweest maar er gloort hoop aan de horizon. Sowieso zijn we er voor ons Oberligateam in geslaagd met hulp van IJshockey Nederland, NOC-NSF en de gemeente Tilburg een topsport status te krijgen. Dat betekende dat wij als eerste professionele competitiesport op 18 december jl onze competitie verplichtingen in “eigen huis” weer konden opstarten, helaas nog zonder publiek. Het nieuwe jaar is ons Top team gestart met 2 thuiswedstrijden tegen Erfurt; eenmaal verlies in overtime en eenmaal een winstpartij na een spannende wedstrijd en daarmee een 2e plaats op de competitieladder. De jeugd en andere teams zullen nog even moeten wachten voordat we ze weer in competitie zien maar ook hier zal hopelijk spoedig licht aan het einde van de tunnel zijn nu de vaccinaties deze week gestart zijn; in ieder geval voor seizoen 21/22 lijken alle lichten weer gewoon op “groen” te staan.

Door corona kenden we in ons Oberliga team geen gewone seizoenstart. Hoewel de aftrap van het seizoen met een teamdag bij Experience Island nog redelijk normaal verliep werd het hele trainingsschema en de aanloop naar de competitie daartoe danig overhoop gehaald. Denk daarnaast nog aan de vele geblesseerde spelers die we helaas tellen, uitstel van thuiswedstrijden en verplaatsingen van trainingen en wedstrijden. Dan kun je niet spreken over een normale seizoen voorbereiding. We hebben veel gevraagd van onze spelers en staf in deze eerste maanden, tot slot met de wetenschap dat we onze topscorer van vorig seizoen zagen vertrekken. Een tweede plaats verdiend dan ook een dik compliment; een dik compliment niet in de laatste plaats ook aan de jongste generatie spelers in het Oberligateam die nu de eer mee mogen helpen hooghouden.

Gelukkig hebben we ons afgelopen jaar ook kunnen versterken eerst met de komst van Raymond van der Schuit en later met de komst van Ties van Soest en Giovanni Vogelaar. De ervaringen die zij meebrengen onder andere uit Amerika en Duitsland komen ons nu goed van pas. En we zien jongens opstaan die voorheen vooral in dienst van de gevestigde namen werkten. Een uitdaging aan Bo en Josh om daar in dit lopende seizoen en in de toekomst opnieuw een kampioensteam van te smeden.

Zonder wie we ook niet kunnen is een stabiele bureauorganisatie en een hechte groep vrijwilligers.

Helaas moesten we afscheid nemen van onze vorige directeur. Maar waar een deur dicht gaat opent zich een nieuwe deur. Als voorzitter ben ik dan ook enthousiast dat we in Ruud van Baast een geweldige nieuwe directeur hebben gevonden met een ijshockey verleden en hart. Ruud brengt rust en regelmaat in de organisatie, is een verbinder en communiceert goed met alle geledingen van de club. Zo ook met de vrijwilligers die hij duidelijk heeft kunnen maken dat een organisatie als Tilburg Trappers niet zonder hen kan en zij uitermate waardevol zijn voor het verloop van een soepele organisatie rondom wedstrijden, trainingen en kampen. Ook het bestuur is deze vrijwilligers uitermate erkentelijk voor hun niet aflatende inzet.

Deze week konden we Berrie Aerts nog eren met de gouden club speld voor zijn duizendste wedstrijd

In de bureauorganisatie zitten, naast nieuwe medewerkers natuurlijk ook de vaste waarden, zoals onder andere de familie de Hondt, een ijshockeyfamilie met een groot netwerk en een 24/7 betrokkenheid bij de club.

Zonder een stabiele organisatie kunnen we niet, dank voor jullie niet aflatende inzet.

Van een van onze iconen moesten we helaas afgelopen jaar afscheid nemen; Frank van Roemburg was een doorgewinterde Trappersfan, met een groot Tilburg Trappers hart. Frank heeft meerdere functies in de organisatie vervuld waarvoor de club hem voor altijd dankbaar blijft.

Niet weg te denken stakeholders die voor de continuïteit van Tilburg Trappers belangrijk zijn, zijn natuurlijk de Bonden waarbinnen wij te gast zijn, IJshockey Nederland en de DEB, maar bovenal de gemeente Tilburg die ons afgelopen jaar met raad en daad terzijde heeft gestaan en een cruciale rol heeft gespeeld met ons gezamenlijk te pleiten voor een Topsportstatus voor ons Oberligateam. Het resultaat kennen we.

Maar de gemeente als “huisbaas” denkt ook goed met ons mee in deze lastige tijden. De samenwerking is constructief en zal ons ook in de toekomst geen windeieren leggen. In onze gezamenlijke belangen zie ik ook in 2021 een mooie toekomst.

Kortom 2020 was een jaar van teleurstellingen en verdriet; en hopelijk zal  het niet slechter worden.

2021 moet het jaar van hoop en herstel worden en heeft voldoende sportieve uitdagingen. De grootste uitdaging wordt om samen met u de continuïteit van onze mooie sport te bewaken. Ik dank u nogmaals allen voor uw geweldige inzet en betrokkenheid en ik reken op u allen in de toekomst. Op naar een sportief en succesvolle afsluiting van het lopende seizoen en veel betere start van seizoen 21/22 dan de start van het huidige seizoen was.

We gaan elkaar spoedig weer zien, tot die tijd stay safe

 

Namens het Algemeen Bestuur Tilburg Trappers

 

Gert-Jan van den Nieuwenhoff

Voorzitter Algemeen Bestuur Stichting Tilburg Trappers