Terug naar Nieuws

Tilburg Trappers vs. Hannover Scorpions (2-3)

DRIE KEER IS GEEN SCHEEPSRECHT VOOR TRAPPERS

Drie keer bleek geen scheepsrecht voor Tilburg Trappers. Voor de derde maal deze ijshockeyjaargang hadden de manschappen van coach Bo Subr de kans om Hannover Scorpions pootje te lichten, maar andermaal lukte het niet. De Schorpioenen wonnen met 2-3.

1000 WEDSTRIJDEN

Voorafgaand aan de krachtmeting met Hannover zette Trappers dinsdagavond Berrie Aarts in het zonnetje. De geliefde materiaalman ontving de gouden clubspeld van de Tilburgse club. Met de ontvangst van de gouden clubspeld bevindt Aarts zich in illuster gezelschap. Onder anderen Jacques Herijgers, Frank Jacobs, Rody Jacobs, Henk Maas, Jan de Greef, Toon van Rijswijk, Gerard Zeebregts, Gertjan van Eck, Ron van Gestel en Peter van Biezen gingen de geboren Tilburger voor.

Het was Doug Mason die Aarts in 1994 bij de hoofdmacht betrok. In zijn lange loopbaan maakte Strawberry, zoals hij liefkozend genoemd wordt, vele kampioenschappen (waaronder drie in de Duitse Oberliga), nationale bekerwinsten en Ron Bertelingschalen mee. ‘Een goede materiaalman is een zeer belangrijke pion in de organisatie. Als je het zolang mag doen, ben je een vakman. Maar bovenal ben je een geweldig mens’, sprak Mason op de rode loper zijn waardering uit voor Aarts.

TEVEEL STRAFFEN

Na de huldiging was het tijd voor actie! Trappers brutaal aan het duel tegen de koploper, die met slechts 5 verdedigers en 9 aanvallers de reis naar de Kruikenstad gemaakt had. Men kreeg voldoende mogelijkheden, maar sprong daar slordig mee om. Tot de zevende minuut toen Scorpions-goalie Brett Jaeger een inzet van Max Hermens zwak verwerkte. Kevin Bruijsten wist zich wel raad met dit buitenkansje: 1-0.

Het leek een wake-up call voor de bezoekers want slechts 78 tellen later stond het alweer gelijk. Jan-Niklas Pietsch zwiepte het bevroren rubber vanaf de blauwe lijn met een venijnig polsschot achter Ian Meierdres. ‘Vijf tegen vijf was het een gelijk opgaande strijd, maar we liepen tegen teveel straffen aan waardoor we Hannover in de kaart speelden’, aldus de maker van het eerste Trappers doelpunt.

TWEE IN 22

Na de dweil kantelde het spelbeeld volledig. Trappers verloor door slordig spel de grip op de wedstrijd en kwam daardoor steeds vaker achterin in de problemen. De geroutineerde selectie van Tobias Stolikowski rook bloed en sloeg net voor halfweg tweemaal in 22 seconden (eerst Julian Airich en daarna Dennis Arnold) toe.

Toch wenste de drievoudig Oberliga Meister zich niet zomaar gewonnen te geven. Met een time-out probeerde coach Bo Subr zijn ploeg weer in het rechte spoor te krijgen, maar de geelblauwe brigade vocht vooral tegen zichzelf. Het raffinement in de aanval ontbrak en zo bleven de Schorpioenen relatief gemakkelijk overeind.

FIKSE KATER

Gedwongen door de 1-3 achterstand joeg Trappers  in het begin van de derde periode op een vroege aansluitingstreffer. Hannover piepte en kraakte, maar weigerde te capituleren. Vijf minuten voor tijd zorgde Giovanni Vogelaar voor een sprankje nieuwe hoop. In de slotfase haalde Bo Subr doelman Ian Meierdres naar de kant ten faveure van een extra aanvaller, maar zelfs met twee man meer op het ijs (na de high-stick tegen Robin Thomson) mocht dit niet meer baten.

Zodoende hield Tilburg een fikse kater over aan het eerste bezoek van de koploper aan IJssportcentrum Stappegoor. ‘This was a one goal game between two top teams in the league. We tried everything to find a click or a spark. But that’s not easy with just 20 minutes left and down by two goals’, aldus Josh Mizerek na afloop voor de camera’s van SpradeTV.

Man of the Match
Alexei Loginov | Foto: Brigitte Jansen
Wedstrijdsheet
Persconferentie en samenvatting