Terug naar Nieuws

GAMEDAY: Krefelder EV ‘81 vs. Tilburg Trappers

Trappers in uitduel tegen sterk spelend Krefeld

Dit seizoen is alles anders en het jonge team van Krefeld kan toch wel één van de grootste verrassingen van dit seizoen genoemd worden. De U23 staan momenteel op de achtste plaats en spelen vanavond tegen Trappers, voor wie het de eerste uitwedstrijd van het nieuwe jaar is.

Tot nu toe is Trappers nog ongeslagen tegen Krefeld dit seizoen. De twee oefenwedstrijden won Tilburg. Ook de wedstrijd op 23 december, eveneens een uitwedstrijd, won Trappers. De eindstand was 3-5, maar het spel bleef lange tijd gelijk op gaan en aan het begin van de derde periode maakte Krefeld nog de gelijkmakende 3-3. Kilian van Gorp en Diego Hofland maakten uiteindelijk de beslissende goals voor Trappers die avond.

INDRUKWEKKENDE ZEGEKAR

Bo Subr waarschuwde zijn team toen al voor de jonge Krefelders. “They aren’t the team from last year anymore,” zei de coach vlak voor de wedstrijd tegen het Tilburgse team. “They beat Halle, Diez, Herne and forced Scorpions into a shootout.” Inmiddels heeft Krefeld sindsdien ook Leipzig, Hamburg, Hamm en Herford aan de zegekar gebonden.

ONDERTAL-TRIOMF

Afgelopen woensdag won Krefeld uit in Herford met 2-3. Drie minuten voor het einde van de wedstrijd maakte Julius Bauermeister tijdens een powerplay voor Krefeld de winnende goal voor de bezoekers. “Gezien de vele keren dat we in ondertal op het ijs stonden, hebben we het super goed gedaan,” aldus enthousiaste coach Elmar Schmitz. Een voorbeeld van zo’n ondertalsituatie die Krefeld overwon, is toen Michael Fomin, na een check-to-the-knee, met een game misconduct direct naar de kleedkamer gestuurd werd. Ondanks de straf van 5-plus-20, hield Krefeld de controle en wist Herford niet te scoren.

GOEDE AFLOOP

Na de 3-5 tegen Tilburg op 23 december, was Schmitz ook al zo enthousiast over zijn team. Ondanks het uiteindelijke verlies, was hij bovenal trots op het feit dat ze tot in de derde periode nog altijd een geduchte tegenstander bleken. “We hebben weer laten zien dat ze met ons rekening moeten houden!” Verdediger Jordy Verkiel van Trappers zag het iets nuchterder: “We gaven ze te lang hoop, dan krijg je het lastig hier. Maar zelfs toen zij hun keeper voor een zesde speler inwisselden, was ik niet ongerust over de goede afloop.

KLEIN VERSCHIL

Trappers speelde de afgelopen vijf wedstrijden thuis in Tilburg. Dat was niet de beste wedstrijdreeks van de Tilburgers. De laatste twee wedstrijden, tegen Hannover Scorpions en Saale Bulls Halle, verloor Trappers. Tilburg staat nu, na twintig gespeelde wedstrijden, op plaats vier in het klassement. Het verschil tussen plaats twee (Herner EV met 39 punten) en drie (Crocodiles Hamburg met 37 punten) is maar klein: Trappers heeft 36 punten. De wedstrijd van vanavond wordt de eerst uitwedstrijd van Tilburg van 2021.

De wedstrijd begint vanavond om 19.30 uur en is live te volgen op Sprade TV.