Terug naar Nieuws

Krefelder EV ’81 vs. Tilburg Trappers (1-9)

TRAPPERS WAST KREFELD DE OREN BIJ RENTREE BOET VAN GESTEL

Waar Tilburg Trappers de afgelopen twee thuisbeurten nog struikelde over Hannover en Halle tapte men vrijdagavond uit een volledig ander vaatje. Krefelder EV 81 werd kinderlijk eenvoudig aan de kant geschoven: 1-9.

Het is ongemeen spannend in de bovenste regionen van de Oberliga Nord. Winst of verlies kan in deze fase zomaar een paar plaatsen op de ranglijst schelen. Het verschil tussen nummer twee (Hamburg Crocodiles) en plek zeven (Hannover Indians) bedraagt slechts twee verliespunten. Een Tilburgse overwinning tegen Krefeld was dan ook noodzakelijk.

TUSSENKOPJE

320 dagen (‘Wow, ik wist niet dat het zo lang geleden was’) was het geleden dat Boet van Gestel voor het laatst het geelblauwe shirt over zijn schouders trok. Fysieke problemen en een operatie speelden hem parten. Vanavond was er de comeback. De afgelopen twee maanden volgde nummer 22 de verrichtingen van Trappers vanaf de tribune en via het internet. ‘Ik ben altijd vrij nauw bij het team betrokken gebleven. Maar op de tribune zitten en toekijken is niets voor mij. Het is fijn om weer te spelen’, keek de geboren Tilburger nog eens terug naar zijn revalidatieperiode.

Bij zijn terugkeer liet men geen spaan heel van Krefeld. ‘Die snelle goal van Diego (Hofland) was natuurlijk een geweldige opsteker. Verder maakten we onze kansen goed af waardoor we nauwelijks in de problemen kwamen’, aldus Van Gestel, die in elke periode ijstijd van coach Bo Subr kreeg. ‘Het voelt goed. Morgen even kijken hoe het gaat, maar het moet wel heel raar lopen, wil ik er zondagmiddag tegen Leipzig niet bij zijn.

DROOMSTART

De bezoekers, waar Ryan Collier, Wouter Sars, Mickey Bastings, Floris van Elten, Jonne de Bonth en Reno de Hondt om uiteenlopende redenen ontbraken, stortte zich vanaf de openingsface-off als een roofdier op zijn prooi. De thuisclub, afgelopen woensdag nog met 2-3 baas over Herforder EV, hadden niets in te brengen. Na dertien tellen lag het bevroren rubber al in het Krefelder doel. Gelegenheidscaptain Diego Hofland gaf keeper Nikita Quapp met een hard en geplaatst polsschot geen schijn van kans: 0-1.

Trappers speelde geconcentreerd, liet de puck veelvuldig vloeiend van stick naar stick gaan en creëerde in het vervolg van de openingsperiode nog legio mogelijkheden. Een 0-3 tussenstand (via treffers van Bartek Bison en Kilian van Gorp) was slechts een magere afspiegeling van de krachtsverhoudingen op het ijs. Voor Krefeld oefenmeester Elmar Schmitz reden om in te grijpen en Quapp te vervangen door Nils Kapteinat.

EERSTE OBERLIGA DOELPUNT

Met de voorsprong op zak kon Tilburg achterover leunen. Het initiatief moest komen van de thuisploeg. Men blafte wel, maar beet niet. Sterker nog, via goals van Ties van Soest, Giovanni Vogelaar en Kevin Bruijsten liep Trappers verder weg. Een slippertje in de geelblauwe defensie voorkwam een eerste shutout van Ian Meierdres in deze ijshockeygang. Na vijf minuten in het middenstuk moest de Tilburgse sluitpost capituleren op een schot van Adam Kiedewicz. Het betekende de achtste seizoenstreffer van de pas 20-jarige forward.

Ook in het derde deel bleven de manschappen van coach Bo Subr bij de les. Zo was het negende Trappers doelpunt niet de mooiste van de avond, maar voor de maker absoluut memorabel. Nog niet eerder kwam Roy Ansems tot scoren in de Oberliga Nord. Met een deflectie op de inzet van Boet van Gestel maakte de 19-jarige inwoner van Lage Zwaluwe een einde aan deze statistiek. De vreugde in de Tilburgse spelersbank demonstreerde dat een ieder blij was voor de jonge forward.

Wedstrijdsheet en samenvatting