Terug naar Nieuws

GAMEDAY: Tilburg Trappers vs. EXA Icefighters Leipzig

Voor het eerst dit seizoen Trappers tegen Icefighters Leipzig

Voor het eerst dit ijshockeyseizoen spelen Trappers en Icefighters tegen elkaar. De thuisploeg zal na de winst in Krefeld vrijdag, zeker de punten in Tilburg willen houden. Op Stappegoor zullen de nummers drie en vijf in het klassement vanmiddag de confrontatie aangaan voor die felbegeerde winst.

Na tweemaal op rij verloren te hebben in eigen huis, tegen Hannover Scorpions en Saale Bulls Halle, was de wedstrijd tegen Krefelder EV afgelopen vrijdagavond de nodige opsteker voor de Tilburgse ploeg. In Krefeld veegde Trappers de tegenstander kinderlijk gemakkelijk van het ijs en werd het 1-9. Boet van Gestel maakte na lange tijd weer zijn rentree op het ijs en vatte de wedstrijd helder samen: “We maakten onze kansen goed af, waardoor we nauwelijks in de problemen kwamen.

STRIJDEN

Trappers’ tegenstander van vanmiddag, EXA Icefighters Leipzig, had het afgelopen vrijdagavond aanzienlijk moeilijker, toen ze 2-0 verloren in Hamburg van de Crocodiles. “Als je niet scoort, kan je ook niet winnen. Zo simpel is het in onze sport,” analyseerde coach Sven Gerike de wedstrijd op Cruijffiaanse wijze. Opvallend is het verschil in de shots-on-goal-verhouding tussen Hamburg en Leipzig: 23 om 43. De puck wilde er echter niet in voor Icefighters. Gerike: “Ik kan mijn team niets kwalijk nemen als het op strijden aankomt, maar door enkele verkeerde beslissingen op het ijs hebben we het ons ook onnodig moeilijk gemaakt.

FOCUS

Icefighters doet het niet verkeerd in het klassement. Het team uit Leipzig staat op plaats vijf na zeventien gespeelde wedstrijden, slechts negen punten onder Trappers dat nu op de derde plaats staat. Gerike ziet de wedstrijd van vanmiddag als een ware uitdaging voor zijn Mannschaft: “Trappers behoort tot de meest compacte en beste teams uit de competitie. We zullen hard moeten werken en echt gefocust moeten blijven om de punten zondagmiddag mee naar huis te kunnen nemen. We kijken uit naar deze wedstrijd!

HOE OUDER, HOE BETER

Esbjörn Hofverberg is al zes jaar een van dé gezichten van Icefighters. Voor de 50-jarige (!) verdediger, geboren in de Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoul, geldt hetzelfde als wijn: hoe ouder, hoe beter. Op zijn verjaardag (7 oktober) zette Hofverberg, die in de zomer werkt als zelfstandig golfinstructeur, zijn handtekening onder de contractverlenging met zijn club. “Iedereen weet dat ‘Esa’ geen twintig jaar meer is,” vertelt coach Sven Gerike (zeven jaar jonger dan de kleine verdediger). “Toch ben ik elke keer weer trots om te zien hoe zijn spel weet aan te passen. Voor mij is hij een verlengstuk op het ijs, waar ik enorm blij mee ben!

KRACHTMETING

Trappers en Icefighters speelden dit seizoen nog niet eerder tegen elkaar. De krachtmeting van vanmiddag zal laten zien hoe de teams in verhouding staan tot elkaar. In de vorige seizoenen Oberliga duelleerden de twee clubs in totaal negentien keer eerder tegen elkaar. Zeventien keer won Tilburg en in eigen huis heeft Trappers nog nooit verloren van Leipzig.

De wedstrijd begint vanmiddag om 15.00 uur en is live te volgen op Sprade TV. Voor seizoenkaarthouders en sponsoren van Tilburg Trappers zal de stream gratis aangeboden worden op Sprade.