Terug naar Nieuws

Tilburg Trappers vs. EXA IceFighters Leipzig (4-3 OT)

Trappers houdt niet de volle buit in Tilburg

Zondagmiddag stond de eerste ontmoeting met EXA Icefighters uit Leipzig van dit seizoen op het programma. Gezien de stand zou het geen makkelijke middag worden, al leek dat in de eerste periode wel het geval. Uiteindelijk maakten de Oost-Duitsers, het Trappers nog heel moeilijk. Pas in overtime werd na de 4-3, de punten verdeeld. Trappers kreeg er twee en Leipzig nam één punt mee de bus in.

Een walk in the park in de eerste periode werd in de tweede periode afgelost voor een evenwichtigere strijd. Als het een bokswedstrijd betrof zou de laatste ronde aan Leipzig zijn gegeven. Uiteindelijk werd in overtime de beslissende treffer gemaakt.

VERJAARDAG TRAKTATIE

De lekkere flow aan doelpunten van afgelopen vrijdag leek in de eerste periode nog steeds aanwezig. Vooral het trio Diego Hofland, Danny Stempher en Max Hermens dat de laatste tijd enorm trefzeker is, pikten weer hun punten mee. De openingstreffer kwam van de stick van interim captain, Diego Hofland en werd door de andere leden van het trio voorbereid.

Ook de ´verdubbelaar´ werd door het trio voorbereid en afgemaakt. De 2-0 werd deze keer door Stempher gescoord. Een fout in de defensie van Leipzig zorgde ervoor dat Raymond van der Schuit zijn verlate verjaardag traktatie mocht geven. Van Der Schuit die een dag eerder 26 werd, zette de 3-0 op het scoreboard. Leon Lilik zei na afloop “De busreis van 8 uur speelde ons parten”

OP STOOM

Leipzig tapte uit een ander vaatje in de tweede periode. Het team dat in de eerste periode over zich heen liet lopen, liet zich van hun betere kant zien. Al na een paar minuten schoot Leon Lilik met bepaald geen lelijke goal de 3-1 op het scoreboard. Even later mocht Ian Meierdres in een 1-op-1 situatie de 3-2 aansluitingstreffer voorkomen. Oliver Noack wist namens Leipzig de penalty shot niet te benutten.

De drive werd na de 3-0 minder én de Duitsers gingen harder spelen vanaf de tweede periode” aldus Bartek Bison na afloop voor de camera van Face-Off.nl

LAKENS UITDELEN

Leipzig dat als een soort diesel in de tweede periode op gang was gekomen, deelde vooral in de derde periode de lakens uit. Trappers leek niets meer in te brengen, tegen de ploeg met een beperkt aantal spelers.

Wat Trappers in de eerste periode had opgebouwd werd door het Duitse geweld langzaam aan afgebrokkeld. Eerst schoot de Tsjech Michal Velecky de puck binnen en geheel terecht werd even later ook via Marvin Miethke de gelijkmaker binnengeschoten. Omdat het na 60 minuten 3-3 bleef, moest er verlenging uitkomst bieden.

OVERTIME

Trappers mocht het met zijn vieren opnemen tegen drie spelers van Leipzig omdat er één speler nog steeds op de strafbank moest zitten. Echter wist de altijd stugge ploeg ook in de voor hun nadelige situatie zich kranig te verweren. Richting het einde van overtime was er door beide teams nog niet gescoord. Pas in de tweede powerplay van Trappers, in de absolute slotfase was het Giovanni Vogelaar die met zijn harde schot de 4-3 tegen de touwen schoot. Daarmee hield Trappers twee punten over aan het duel met Leipzig.

Zowel goalie Eric Hofmann als Leon Lilik waren achteraf blij met één punt. ‘Het is lastig om hier in Tilburg te winnen, en dan is het fijn als je in ieder geval één punt overhoudt’ gaven beide spelers na de wedstrijd aan.

Man of the Match
Giovanni Vogelaar | Foto by Brigitte Jansen
Wedstrijdsheet  en samenvatting