Terug naar Nieuws

Tuesday’s round-up – editie 64

TUESDAY’S ROUND-UP

Het is ongemeen spannend in de bovenste regionen van de Oberliga Nord. Winst of verlies kan in deze fase zomaar een paar plaatsen op de ranglijst schelen. Het verschil tussen nummer twee (Hamburg Crocodiles) en plek zeven (Saale Bulls Halle) bedraagt slechts vier verliespunten.

In deze editie van de Tuesday’s round-up aandacht voor de eerste Oberliga treffer van Roy Ansems, Boet is back, wachten op Indians en de twee opponenten van komend weekend (Herner EV en Rostock Piranhas).

EERSTE OBERLIGA DOELPUNT

Het negende Trappers doelpunt in en tegen Krefeld was niet de mooiste van de avond, maar voor de maker absoluut memorabel. Nog niet eerder kwam Roy Ansems tot scoren in de Oberliga Nord. Met een deflectie op de inzet van Boet van Gestel maakte de 19-jarige inwoner van Lage Zwaluwe een einde aan deze statistiek.

Op vijftienjarige leeftijd vertrok de aanvaller, samen met zijn jongere broer en goalie Jowin, naar de jeugdopleiding van Iserlohn Rooster. Een ploeg die uitkomt op het hoogste niveau bij onze Oosterburen (DEL). Tweeenhalf jaar lang heeft Roy het fantastisch naar zijn zin in de Waldstadt in het hart van de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen. Hij keert terug naar Trappers en in zijn tiende Oberliga duel tekent nummer 29 voor zijn eerste doelpunt.

BOET IS BACK

320 dagen was het geleden dat Boet van Gestel voor het laatst het geelblauwe shirt over zijn schouders trok. Fysieke problemen en een operatie speelden hem parten. Vrijdagavond in Krefeld was er de comeback. Boet is back! ‘Ik wist niet dat het zo lang geleden was. Door corona heb ik langer moeten wachten. Toch heb ik nooit gedacht dat ik niet meer terug zou komen. Ik had veel vertrouwen in de behandelend arts.

De afgelopen twee maanden volgde Trappers nummer 22 de verrichtingen van zijn teamgenoten vanaf de tribune en via het internet. ‘Ik ben altijd vrij nauw bij het team betrokken gebleven. Maar op de tribune zitten en toekijken is niets voor mij. Het is fijn om weer te spelen’, keek de geboren Tilburger nog eens terug naar zijn revalidatieperiode.

15 INDIANS CORONA BESMET

Parker Bowles moet ruim twee maanden langer wachten op zijn terugkeer in IJssportcentrum Stappegoor. De Oberliga ontmoeting tussen Tilburg Trappers en Hannover Indians (de nieuwe broodheer van de Canadees uit Kelowna (British Columbia) is verplaatst naar maandag 5 april om 18.30 uur. De wedstrijd stond oorspronkelijk gepland op dinsdag 26 januari om 20.00 uur.

Reden voor het uitstel is de grootschalige corona-uitbraak am Pferdeturm. Wat 3 januari begon met drie positieve gevallen groeide uit tot 15 besmettingen afgelopen vrijdag. Voorzitter Andy Gysau lacht als een boer met kiespijn wanneer hem gevraagd wordt naar een reactie: ‘Dan hebben we het virus maar gehad. Kunnen we in ieder geval tot het einde van het seizoen ‘gewoon’ doorspelen.

HERNER EV

Vrijdagavond is één Eishockey Traditionsverein uit het Ruhrgebied te gast in de Kruikenstad: Herner EV. De groen, wit, rode ploeg staat sinds 13 september 2018 onder leiding van Danny Albrecht. De 36-jarige Duitser werd die dag aangesteld als vervanger van de ernstig zieke Herbert Hohenberger (momenteel hoofdcoach van Selber Wölfe in de Oberliga Süd).

Op zondag 27 september 2015 kraaide Tilburg Trappers voor de eerste keer victorie in de Oberliga Nord. Tegenstander die avond waren de bezoekers van aanstaande vrijdag. Dankzij de periodestanden 0-1, 1-1 en 0-3 werd het uiteindelijk 1-5 voor de toenmalige debutant op het derde niveau in Duitsland. De Tilburgse doelpunten kwamen van de stick van Steve Mason, Kyle DeCoste (beiden 2x) en Bjorn Willemse. Voor Herne scoorde Thomas Dreischer.

ROSTOCK PIRANHAS

De Roofvissen komen na twee weken inactiviteit (ook corona) vrijdag voor het eerst weer in actie. Tegenstander die avond in de Eishalle Rostock is rode lantaarndrager Hammer Eisbären. Twee dagen later reist men naar Tilburg waar de Piranhas op 30 december met 7-4 ten onder gingen.

Sinds zijn intrede in de Oberliga kruisten Tilburg en Rostock 16 keer de sticks met elkaar. Trappers won 15 duels, men verloor er slechts één en het doelsado is met 95-29 overduidelijk in het voordeel van de equipe van coach Bo Subr.