Terug naar Nieuws

Tuesday’s round-up – editie 62

TUESDAY’S ROUND-UP

De dubbele winst dit weekend vormde een opsteker met het oog op de aanstaande zware periode. Liefst zes wedstrijden in 14 dagen krijgt Trappers voor zijn kiezen, te beginnen morgenavond in Krefeld (aanvang 19.00 uur).

In deze editie van de Tuesday’s round-up gaan we precies een jaar terug in de tijd, besteden we aandacht aan Joep uit Tilburg, de assistenkoning van Krefeld en de grillige prestatiecurve van Herner EV.

ON THIS DAY A YEAR AGO…

verspeelde Tilburg Trappers tijdelijk de koppositie in de Oberliga Nord aan Herner EV. De drievoudig Oberliga Meister hield in de Hannibal- Arena 40 minuten gelijke tred met de thuisploeg, maar in de slotperiode ging het alsnog gigantisch mis voor de ploeg van coach Bo Subr.

Via Nils Liesegang en Christopher Kasten kwam Herne op een 2-0 voorsprong. Treffers van Danny Stempher en Mickey Bastings herstelden de schade voor de bezoekers, maar in de laatste dertien minuten zakte Trappers collectief door het ijs. Dennis Palke (2x), andermaal Nils Liesegang, Dominik Pisker en Maximilian Herz velden het vonnis over Tilburg.

JOEP UIT TILBURG

Er kan veel veranderen in ruim twintig jaar. Destijds was hij voor het eerst de man op de lijnen. Nu is hij linesman in de Deutsche Eishockey Liga (DEL). Maar afgelopen vrijdag vormde Joep Leermakers samen met referee Ramon Sterkens en collega-linesman Chris van Grinsven het trio dat de eerste Tilburg Trappers thuiswedstrijd deze Oberliga-jaargang in goede banen mocht leiden.

Maar waarom stond de 39-jarige Tilburger die avond niet op het bevroren water in de Mercedes Benz-Arena in Berlijn? ‘Voorlopig mag ik Duitsland niet in. Deze situatie kan veranderen wanneer Duitsland code rood voor Nederland opheft of zodra ik gevaccineerd ben. Gelukkig mag ik in de Oberliga wel in actie komen. En daar ben ik onwijs blij mee.

ASSISTKONING

Na twee jaar in de Red Bull Salzburg Hockey Academy en twee seizoenen bij Iserlohn Roosters keerde Alex(ander) Blank terug naar de stad waar zijn vader, winger Boris Blank, groot werd. Voordat de 18-jarige aanvaller naar Oostenrijk verhuisde, doorliep hij de jeugdopleiding in Krefeld. Doorslaggevend voor zijn terugkeer was dat hij aan de Vera-Beckers Berufkolleg zijn studie kan afronden.

De komst van nummer 24 legt de zwartgele formatie geen windeieren. Met 19 beslissende passes in 12 duels leidt Blank de Oberliga Nord in dit nevenklassement. Afgelopen zondag ontbrak Alex bij zijn team omdat zijn vader hem nodig had bij het DEL-team van Krefeld. In Wolfsburg kwam hij ruim elf minuten in actie. Hij had één schot op het vijandelijke doel. Krefeld verloor zijn eerste competitieduel met 4-1.

THIELSCH OUT, KLINGSPORN IN

De prestaties van Herner EV in de Oberliga Nord kennen een uiterst grillig karakter. Goede resultaten worden afgewisseld met onnodige nederlagen.  Zo legde die Mannschaft van Danny Albrecht vorige week zondag Hannover Indians genadeloos op de pijnbank: 10-1. Uit de drie daaropvolgende duels (Krefeld uit, Halle thuis en Indians uit) peurde Herne slechts één punt. Hierdoor zakte men naar plaats 6 in de rangschikking.

De grillige prestatiecurve leidde donderdag tot het afscheid van Dennis Thielsch. De 34-jarige forward werd, ondanks 4 treffers en 13 punten in elf wedstrijden, bedankt voor bewezen diensten. Voormalig ploeggenoot van Thielsch in Essen en Herne, Maik Klingsporn, keerde juist terug bij de groen, wit, rode formatie. Wanneer alle formaliteiten op tijd zijn afgewikkeld kan de 27-jarige verdediger vanavond tegen Hamburg Crocodiles zijn debuut maken.