Terug naar Nieuws

GAMEDAY: Krefelder EV ’81 vs. Tilburg Trappers

Trappers speelt uit in Krefeld tegen niet te onderschatten tegenstander

Met opnieuw zes punten op zak na afgelopen weekend, treft Tilburg Trappers vanavond in een uitwedstrijd Krefelder EV. Kan Tilburg de jonge honden terug hun hok in jagen, of is het de thuisploeg die Trappers aan de ketting legt?

Trappers is nog maar net terug uit Rostock na wederom een succesvol zespuntenweekend, of ze mogen alweer. Vanavond speelt Tilburg in Krefeld tegen Krefelder EV 81. Vorig jaar bungelde de U23 nog onderaan de ranglijst, dit jaar schittert het jonge team van potentie. Het is de eerste van de zes wedstrijden die Trappers de komende veertien dagen speelt in wat onweerlegbaar een pittige twee weken zullen worden.

NIET TE ONDERSCHATTEN

In de aanloop van dit seizoen speelden Trappers en Krefeld twee oefenwedstrijden tegen elkaar en beide keren was de winst voor Tilburg. Op 12 september werd het 2-4 in Krefeld en een week later speelde Trappers thuis de gasten van het ijs en won met 6-1. De eerste vijf wedstrijden van dit seizoen verloor Krefeld ook. Toch zijn de geel-zwarten een niet te onderschatten opponent, die vorige week Herner EV verraste (6-4 winst) en zondagavond pas na shootouts het hoofd boog voor Hannover Scorpions (4-5).

READY TO GO

Met andere woorden: het wordt niet per definitie een makkie vanavond. Trapperscoach Bo Subr: “There are no easy nights in the Oberliga anymore. They have a young energetic group with a couple of older guys who bring in veteran experience. So, we have to make sure we’re ready to go and don’t underestimate them.

TEENIE-TIME

De wedstrijd die Krefeld tegen Hannover Scorpions speelde afgelopen zondagavond, geeft goed weer wat Subr bedoelt. De eerste twee goals voor Krefeld werden gescoord door de jongste spelers in deze competitie. Luca Hauf scoorde met zijn zestien jaar aan het begin van de tweede periode de 1-1 en ploeggenoot Marcel Mahkovec, net zeventien jaar geworden, trok even later opnieuw de stand gelijk tot 2-2. Samen zijn de twee jonge honden goed voor zestien punten (negen goals en zeven assists). In de Duitse media wordt al gekscherend gesproken over ‘Teenie-time’ als de jonge spelers op het ijs staan.

PENALTIES

Veteraan Julius Bauermeister (afkomstig van Herner EV) scoorde de andere twee goals voor Krefeld die avond. Aan het einde van de derde periode werd Krefeld alsnog ingehaald door Scorpions, waardoor het op een verlenging en uiteindelijk zelfs tot penalty’s aan kwam. Christoph Kabitzky schoot voor Hannover de beslissende penalty raak en zo verloor Krefeld de dappere strijd alsnog.

KARAKTER

De punt winst tegen het ‘überteam’ van de competitie op dit moment, is een bevestiging van onze huidige, constante prestatie,” zei de trotse coach Elmar Schmitz na de wedstrijd. “Het feit dat de jongens ontevreden zijn over één punt uit de twee games van dit weekend (op vrijdag verloor Krefeld nipt in Hamburg met 4-3), toont het karakter van dit team, dat de lat áltijd enorm hoog legt!

De wedstrijd begint vanavond om 19.00 uur en zal live te volgen zijn op Sprade TV.