Terug naar Nieuws

Krefelder EV ’81 vs. Tilburg Trappers (3-5)

ZEGE IN KREFELD KERS OP DE TAART VOOR JARIGE VERKIEL

De ijshockeyers van Tilburg Trappers kunnen met een goed gevoel richting de kerstdis. De ploeg van coach Bo Subr speelde in Krefeld niet groots, maar won wel van de reuzendoder: 3-5.

Te klein voor het tafellaken, te groot voor een servet. Dat gold het afgelopen jaar als het over Krefelder EV 81 ging. De geelzwarten wonnen in het door corona afgebroken seizoen slechts acht van de 44 gespeelde wedstrijden. Maar sinds december is er veel veranderd aan de Westparkstraße 126. Uit de laatste zes duels werden 10 punten gepeurd.

GEWAARSCHUWD

Dus was de drievoudig Oberliga Meister gewaarschuwd toen men woensdagmiddag de bus instapte voor de 122 kilometer rit naar de 65 jaar oude Rheinlandhalle. ‘They aren’t the team from last year anymore. They beat Halle, Diez, Herne and forced Scorpions into a shootout’, vertelde Bo Subr, die Ryan Collier en Ian Meierdres zag terugkeren in de lineup .

De rentree van Trappers nummer 4 was echter maar van korte duur. Na zes minuten en 14 seconden ijstijd werd Ryan ongelukkig tegen het glas gedrukt. Gedesillusioneerd ging hij naar de kant en keerde niet meer terug voor het vervolg van de wedstrijd. ‘I don’t have an update on him now. I’ve to watch the video to see how hard the hit was. Hopefully it’s nothing serious.

BIRTHDAY BOY

Door het vroege uitvallen van Collier was er wederom een dubbelrol voor Jordy Verkiel weggelegd. In Dordrecht was er jarenlang goede hoop dat Jordy zijn debuut op het hoogste niveau zou maken voor de plaatselijke Lions. In de zomer van 2010 maakte de verdediger echter de overstap naar Tilburg. Bij terugkeer met zijn nieuwe werkgever op woensdag 6 november 2013 in de stad aan de Merwede kreeg hij van coach Paul Gardner een plaatsje in de ‘starting six’. ‘Ik heb er negen jaar lang met veel plezier gespeeld, maar Trappers is in alles een stapje hoger’, liet hij destijds optekenen.

Met de komst naar de Kruikenstad veranderde er veel voor hem. Na een seizoen onder-17 en een jaar toekomstteam is hij sinds 2013 niet meer weg te denken uit de Tilburgse hoofdmacht. Maar is hij nu defenseman of forward? ‘Waar het team me nodig heeft, speel ik’, sprak het pas 24 jaar oude verjaardagskind, die in 21 shifts ruim 16 minuten op het ijs stond. ‘Mijn voorkeur gaat uit naar verdediger. Dan heb je het spel hoofdzakelijk voor je in plaats van veelal naast je.’

FOUR-MEN SYSTEM

In de openingsperiode bevestigde de thuisclub de goede vorm waarin de ploeg momenteel verkeert. Nadat Ties van Soest na 46 seconden een penaltyshot miste, ging Krefeld zonder schroom op jacht naar de overwinning. Dat men tegen Trappers nimmer potten kon breken (vier nederlagen en een doelsaldo van 5 vóór en 24 tegen), leek voor de manschappen van Elmar Schmidt haast een motiverende statistiek.

De referees Nikolas Neutzer en Marvin Schrörs (het duel werd geleid volgens het four-men system) stuurden in de eerste elf minuten maar liefst driemaal een Trapper naar de strafbank. Bij de laatste tijdstraf vond Luca Hauf het gaatje achter Ian Meierdres (1-0).Vier minuten voor de dweil sloeg Tilburg terug. ‘Hun goalie verwachtte dat ik de puck zou passen op Jor(dy Verkiel), die rechts van mij mee schaatste. Ik kon daardoor dankbaar profiteren van de ruimte die hij vrijgaf’, haalde Diego Hofland de gelijkmaker na afloop nog eens terug in zijn herinnering.

ROLLEN OMGEDRAAID

Na de pauze waren de rollen omgedraaid. Krefeld liep in hun enthousiasme tegen vermijdbare straffen aan. Ondanks het Tilburgse overwicht en drie overtalsituaties duurde het tot diep in het middenstuk voordat er een verandering in de score optrad. Mickey Bastings profiteerde dankbaar van een cadeautje van doelman Nils Kapteinat. De 20-jarige sluitpost verwerkte een inzet van Giovanni Vogelaar zwak en de Trappers-captain was er als de kippen erbij (1-2).

Lang mocht Tilburg niet van de voorsprong genieten. Met Max Hermens in de strafbank verloor Reno de Hondt achter het doel zijn helm. Om een penalty voor illegal equipment te voorkomen, spoedde hij zich richting de spelersbank. Nog voordat hij daar plaats kon nemen, kogelde Adrian Grygiel het bevroren rubber in de bovenhoek. Toch mocht Trappers met een hernieuwde voorsprong naar de thee. Kevin Bruijsten behield tijdens de vierde overtal in het tweede bedrijf uitstekend het overzicht. Zijn cross ice pass vond Mickey Bastings die in de korte hoek voor de 2-3 zorgde.

KAT EN MUIS

Ook in het slotstuk speelden Krefeld en Tilburg kat en muis. Telkens wisselden de verhoudingen op het ijs. Dan weer had de thuisclub de overhand, dan weer hadden de gasten het betere van het spel. Luca Hauf bracht zijn ploeg weer langszij, maar op basis van ervaring sleepte Trappers toch de drie punten voor de poorten van de hel weg. Kilian van Gorp tekende voor de game winner en Diego Hofland strooide met zijn negende van het seizoen nog wat extra zout in de Duitse wonden.

Coach Bo Subr vond de Tilburgse winst verdiend. ‘We didn’t have a great first period and caused a lot of own problems. After the second we decided not to talk to the referees anymore and focus on our game.’ Het slotwoord was voor de Dordtse alleskunner: ‘We gaven ze te lang hoop. Dan weet je dat je het lastig krijgt hier. Maar zelfs toen zij hun keeper inwisselden voor een zesde veldspeler was ik niet ongerust over de goede afloop.’

Wedstrijdsheet en samenvatting