Terug naar Nieuws

GAMEDAY: Tilburg Trappers vs. EG Diez-Limburg

Trappers speelt kerstwedstrijd thuis tegen Diez-Limburg

Met het kerstmaal achter de kiezen, betreedt Trappers vanmiddag vol enthousiasme weer het eigen ijs. Ditmaal komt Diez-Limburg naar Tilburg. Of de wedstrijd de spreekwoordelijke kers op de taart van dit kerstweekend gaat worden, is vanaf 15.00 uur vanmiddag te zien.

Het gaat niet zo lekker met Diez-Limburg. De Ice Rockets verloren maar liefst zes wedstrijden op rij. Afgelopen woensdag snaaiden de Rostock Piranhas de winst weg van Diez, door in de 58ste minuut van de wedstrijd de 4-5 te maken. “In de euforie van de 4-4 wilden we de leiding pakken, maar we verloren de puck en werden op klassieke wijze gecounterd,” aldus een duidelijk geïrriteerde Michael Schmid (bestuurslid van EG Diez-Limburg) na afloop tegen de Duitse krant Rhein-Zeitung.

WINNING STREAK

Waar de Ice Rockets in een neerwaartse spiraal vast lijken te zitten, is Trappers juist bezig aan een positieve beweging. De winning streak van vijf opeenvolgende wedstrijden begon overigens juist in Diez, toen Tilburg met 3-4 won. Een wedstrijd waarin de Tilburgers Diez-Limburg terug lieten komen van 1-4 naar 3-4. Maar, winnen is winnen; de punten gingen naar Tilburg.

WINST

Sindsdien won Trappers van Herford (twee keer), Rostock en Krefeld. Afgelopen woensdag werd het 3-5 tegen Krefelder EV 81 in wat toch heel lang een spannend duel bleef. De goals kwamen van Diego Hofland (twee keer), Mickey Bastings (ook twee keer) en Kilian van Gorp, die zijn eerste goal van dit seizoen maakte. Dat was ook nog eens officieel de game winning goal voor Tilburg van woensdag.

TOPSCORERS

Voor Trappers voert Hofland nu de lijst van topscorers aan met negen goals en zes assists. Reno de Hondt heeft ook vijftien punten verzameld na dertien wedstrijden, bestaande uit zes goals en negen assists. Op de derde plaats staat captain Mickey Bastings met veertien punten. Voor Diez-Limburg maakte Thomas Matheson de meeste goals (elf in twaalf wedstrijden).

KLASSEMENT

In het klassement heeft Hannover Scorpions nog altijd de leiding met 39 punten. Tilburg Trappers staat op de tweede plaats met 26 punten na dertien gespeelde wedstrijden. Ook Hannover Indians heeft 26 punten. Het is behoorlijk close in de top zeven. Crocodiles Hamburg heeft 25 punten, Saale Bulls Halle 23 en Icefighters Leipzig en Herner EV hebben beide 21 punten. Diez-Limburg heeft alleen nog Hammer Eisbären onder zich en staat na twaalf gespeelde wedstrijden op de twaalfde plek met in totaal negen punten.

De wedstrijd tegen Diez-Limburg begint vanmiddag om 15.00 uur en is live te volgen op Sprade TV. Voor seizoenkaarthouders van Tilburg Trappers zal de stream gratis aangeboden worden op Sprade.