Terug naar Nieuws

Tilburg Trappers vs. EG Diez-Limburg (7-2)

JEUGDIG TRAPPERS HEEFT GEEN MOEITE MET DIEZ

Zaterdag ontving Tilburg Trappers, EG Diez Limburg. Het team uit Diez stond tegenover een aangepast Tilburg Trappers met afwezigen; Kevin Bruijsten, Jonne de Bonth, Boet van Gestel, Ryan Collier en Danny Stempher. Daardoor kregen diverse ‘jonkies’ zaterdagmiddag meer ijstijd.

Roy Ansems die vorig seizoen ook een aantal wedstrijden mee mocht doen, kreeg gisteren ook weer de mogelijkheid om zichzelf aan de mensen thuis te laten zien. Ook stond er een onder leiding van Josh Mizerek een debutant op het ijs, genaamd Marvin Timmer. De ‘jonkies’ lieten van zich van hun beste kant zien en wonnen met 7-2.

DROOG

Hoewel Trappers na de openingsfase via Raymond van der Schuit op voorsprong kwam, was het daarna vooral hard werken. Net na de openingstreffer kregen de Tilburgers een aantal straffen te verduren waardoor het niet lukte om de score te vergrootten. Met puik verdedigings- en keeperswerk werden tegendoelpunten voorkomen. Raymond van der Schuit die al een tijdje, volgens eigen woorden ‘al een tijdje droog stond’ was uiterst blij met zijn doelpunten voor Trappers.

Voor de camera van Face-Off.nl zei hij het volgende; “Verdedigend waren we in het begin al sterk en je ziet dat alle lijnen hun ding doen. In de eerste periode krijg je drie straffen achter elkaar. Dan zit je toch zes minuten met een man-minder-situatie, dan lijkt het erop dat dan het spel in evenwicht is”

DEBUUT

Ook al was het duidelijk dat Trappers deze wedstrijd niet zou verliezen, kwamen de tegenstanders toch akelig dichtbij. In de openingsfase van de tweede periode wist Cheyne Matheson van een fout te profiteren en bracht de gelijkmaker heel Trappers uit balans. Het beste remedie is dan ook een doelpunt, en dat werd een aantal minuten later door Giovanni Vogelaar gemaakt. Na een dik half uur spelen werd begonnen met het uitbouwen van de marge. De 3-1 kwam via de 20-jarige ‘jeugdige’ Ties van Soest die via de eveneens 20-jarige Tijn Jacobs in scoringspositie werd gebracht. Een prima doelpunt die door de wat jongere spelers van Trapper werden gemaakt.

Een andere jonge speler die vandaag veel ijstijd kreeg, was debutant Marvin Timmer. De 17-jarige debutant wist tot vanochtend niet dat hij op ‘boxingday’ zijn debuut zou maken. In gesprek met Face-off.nl zei hij het volgende; “Ik was eigenlijk hier om in de ochtend te trainen. Die ging niet door want de ijsmeester was er niet en toen kwam Bo en vroeg of ik vanmiddag mee kon spelen en uiteraard zeg ik dan geen nee.  Ik was heel blij met alle ijstijd die ik vandaag kreeg. “

TEAMSPIRIT

In de derde periode waarin Tilburg Trappers vaak het verschil maakt deed tegen Diez Limburg niet anders.Dankzij twee dubbele powerplay goals van Raymond van der Schuit en Ties van Soest en doelpunten van Tijn Jacobs en Diego Hofland had EG Diez Limburg totaal niets meer in te brengen. Eén keer lukte het om Tilburg Trappers pijn te doen. RJ Reed, die voorheen bij Nijmegen Devils speelde, zag zijn kans tijdens de powerplay schoon en wist een doelpunt voor zijn team te maken. De 7-2 stond na 60 minuten ijshockey op het scoreboard.

Rotterdammer Raymond van der Schuit zei na afloop dat de winningstreak van zes wedstrijden het volgende: “Het is ook wel fijn dat we weer met z’n allen in de kleedkamer mogen zitten, dat is ook echt wel goed voor de teamspirit. Dat merk je. Het is een stuk gezelliger in de kleedkamer en dat heeft ook wel een positief effect op onze prestaties.

LAATSTE DUELS

De laatste duels van 2020 worden in Halle én in Tilburg gespeeld. Maandag reizen de Tilburgers af naar Halle om het op te nemen tegen Saale Bulls. De dag voor oudjaar mogen de Piranhas uit het noorden van Duitsland de reis naar Stappegoor maken. Het nieuwe jaar wordt ingeluid met twee wedstrijden tegen TecArt Black Dragons uit Erfurt op 2 en 3 januari, eveneens op Stappegoor.

Man of the Match
Ties van Soest | Foto: Brigitte Jansen
Wedstrijdsheet en samenvatting