Terug naar Nieuws

GAMEDAY: Saale Bulls Halle vs. Tilburg Trappers

Laatste uitwedstrijd van dit jaar tegen Saale Bulls Halle

Nog twee wedstrijden te gaan in 2020 en vanavond speelt Trappers de laatste uitwedstrijd: in Halle treft Tilburg Saale Bulls. De winning streak zal natuurlijk verlengd willen worden tegen het door blessureleed geteisterde Bulls.

Het team uit Halle plaatste deze week een update over de teamontwikkelingen op hun site. Het is duidelijk dat de Bulls in zwaar weer verkeren. Ze staan nu nog op zesde plaats in het klassement, maar twee van hun topspelers zijn momenteel ernstig geblesseerd. En dat in een toch al kleine ploeg. Maar, “Aufgeben ist keine Option,” staat ook strijdlustig in het nieuwsbericht.

HEIMWEE

Nadat de Fin Tatu Vihavainen zijn kwetsuur opliep eind november, trok zijn club meteen als vervanging de Tsjech Lukas Miculka aan. De 31-jarige winger werd overgenomen uit de Regionalliga van ESC Dorfen en speelde vier wedstrijden voor Halle. Daarna verbrak hij zijn contract met Halle: de aanvaller had zo’n heimwee dat hij alweer vertrok. Hij speelt nu voor Selber Wölfe in de Oberliga Zuid.

BLESSURE

Dit seizoen heeft Halle wisselend resultaat geboekt op het ijs. Van de dertien games, wonnen de Stieren er zeven. Van de zes verloren wedstrijden, haalden ze door drie keer overtime, toch nog drie punten binnen. Tot hun laatste spel op 22 december, was Bulls bezig met een winning streak van vier. Toen verloren ze echter van Herforder EV met 4-3 (in overtime). Tijdens die wedstrijd verwondde Tim May zijn knie zodanig, dat hij met een brancard het ijs afgedragen werd. Ook hij zal hoogstwaarschijnlijk niet voor Halle op het ijs staan vanavond.

LÉON FERN

Verdediger Léon Fern is er vanavond in ieder geval klaar voor. “Ich wil vorangehen!” zegt de 23-jarige Saale Bull in een interview met de Mitteldeutsche Zeitung. Vorig jaar speelde hij voor Crocodiles Hamburg en dit seizoen heeft hij zijn nut al bewezen voor Halle, met vier goals en zes assists achter zijn naam. “Ik wil altijd dat stapje meer zetten, dat is mijn doel en daar geniet ik van.

KLEEDKAMER

Tilburg won afgelopen zaterdag de zesde wedstrijd op rij. Diez-Limburg had niets te vertellen in IJssportcentrum Stappegoor en werd met 7-2 van het ijs geveegd. Een uiterst tevreden Raymond van der Schuit zei naderhand in een interview met FaceOff.nl dat het goed zit met de teamspirit van Trappers. “Het is fijn dat we weer met z’n allen in de kleedkamer mogen zitten. Het heeft ook een positief effect op onze prestaties, dat merk je.

De wedstrijd vanavond begint om 19.00 uur en is live te volgen op Sprade TV.