Terug naar Nieuws

Saale Bulls Halle vs. Tilburg Trappers (2-1)

Missen kansen komt Trappers duur te staan

Josh Mizerek wacht nog altijd op zijn eerste uitzege als hoofdcoach van Tilburg Trappers. Met de 43-jarige Amerikaan op de bank vonden de Tilburgers voor het eerst sinds 22 maanden (27 februari 2019) hun Waterloo in Halle: 2-1.

De voormalig verdediger van HYS The Hague, Hull Stingrays (Engeland) en Partizan Beograd (Servië) had maandagavond de pech dat de thuisploeg de man van de wedstrijd tussen de palen hadden staan. Goalie Sebastian Albrecht bleek een meer dan hinderlijke sta-in-de-weg voor alles en iedereen in een geelblauw shirt. Aan de andere kant had de nummer 5 in de rangschikking aan een handvol kansen genoeg om Tilburg uiteindelijk over de knie te leggen.

BIJENSTEEK

When you don’t score more than one goal on 46 shots it’s hard to win a game. We had many good scoring chances, but we couldn’t find the back of the net more often’, aldus de man, die voor de derde maal sinds zijn komst naar Tilburg (16 augustus 2017) de eindverantwoordelijkheid droeg. ‘As much as I hate losing we get a chance on Wednesday to show we’re still a good hockey team.’

Waar de Tilburgers hoopten op een gemakkelijke avond tegen een sterk gehavende tegenstander (5 defensemen en 9 forwards) wilden de Stieren hier onder aanvoering van hun uitblinkende doelman niets van weten. Een verloren face-off door Delaney Hessels leidde de openingstreffer in. Kyle Helms gleed tussen Giovanni Vogelaar en Kilian van Gorp door en verraste Ian Meierdres over zijn blocker. Gaandeweg de eerste periode vond Trappers een antwoord op het strijdplan van de gastheren, maar het bleef tot de pauze 1-0 voor de gasteheren

Ondertussen speelde Tilburg al 13 minuten zonder Alexey Loginov. De Rus werd geraakt aan het gezicht en verliet 44 tellen na de 1-0 geblesseerd het ijs. ‘I didn’t see what happened there. But during the first intermission I saw Logi and it looked like a bee sting or something like that.’ De zwelling rond het oog verhinderde Trappers nummer 7 om de wedstrijd uit te kunnen spelen. ‘He looked a lot better after the game. He’s day-to-day probably.

TOEVAL

Na de dweil bleef het spelbeeld nagenoeg onveranderd. De geelblauwe brigade joeg op de aansluitingstreffer, terwijl de formatie onder leiding van Ryan Foster volhardde in hun (verdedigende) strijdwijze. Halverwege het middenstuk kreeg Trappers loon naar werken. Kilian van Gorp vond de geheel vrijstaande Wouter Sars. Op zijn inzet moest Albrecht het antwoord schuldig blijven: 1-1.

De Anschlußtreffer werkte bij het begin van de derde periode als doping voor de ploeg van coach Mizerek. ‘We pushed hard, were all over them, outshot them 22-6 but couldn’t capitalize on our scoring chances.’  Tien minuten voor tijd ging het van kwaad tot erger voor Tilburg toen Valtterri Hotakainen toevalligerwijs het bevroren rubber voor zijn stick kreeg. Van dichtbij veegde de Fin zijn zesde van het seizoen binnen.

ALLES OF NIETS

Trappers bleef dreigend. Halle wankelde en moest alle zeilen bijzetten. In een alles of niets poging haalde Mizerek 43 seconden voor het einde zijn goalie naar de kant ten faveure van een zesde veldspeler, maar de gelijkmaker kwam er niet meer. En dus verloor Trappers weer eens een competitieduel. De laatste keer dat dat gebeurde was op zondag 6 december toen de Tilburgers ten onder gingen tegen Hannover Indians (2-4). Een reeks van zes overwinningen op rij volgde.

Het slotwoord was voor de sympathieke Amerikaan, die lessen trok uit de vijfde nederlaag van dit seizoen. ‘It’s a 60 minute game. Every play counts.’ Terugkijkend op het bizarre ijshockeyjaar deelde Mizerek een groot compliment uit aan de fans. ‘We’re happy they stuck with us.