Terug naar Nieuws

GAMEDAY: Tilburg Trappers vs. Rostock Piranhas

Trappers sluit het jaar af met Rostock Piranhas

Officieel mag er voor 31 december nog geen vuurwerk afgestoken worden, maar het is zeker dat Tilburg wil knallen vanavond! Trappers sluit vanavond het jaar af met een thuiswedstrijd tegen de nummer tien in het klassement: Rostock Piranhas.

De roofvissen zijn vanmorgen al vroeg opgestaan vanwege de lange busreis van 650 kilometer naar Tilburg. De vorige keer dat de twee teams tegen elkaar speelden, op 20 december, won Trappers in Rostock met 1-3. “Het was niet groots, maar de overwinning was dik verdiend,” vatte Kevin Bruijsten de wedstrijd toen samen. Ook coach Bo Subr noemde het een ‘deserved win’. De coach van Rostock, Niels Garbe, sprak op zijn beurt van een teleurstelling.  “Jammer, we waren in de derde periode heel dicht bij de gelijkmaker.

EVERY PLAY COUNTS

Sindsdien won Trappers in Krefeld (3-5), verpulverde Diez-Limburg in eigen huis met 7-2, maar verloor afgelopen maandagavond met 2-1 in Halle van Saale Bulls. Josh Mizerek, die de rol van hoofdcoach Bo Subr overnam die dag, sprak na de wedstrijd over veel gemiste kansen: “When you don’t score more than one goal on 46 shots, it’s hard to win a game. It’s a sixty-minute game. Every play counts.

KORTE KERSTVAKANTIE

Rostock Piranhas won in Diez-Limburg een week geleden met 4-5 en mocht op Tweede Kerstdag uitslapen omdat ze die dag, in tegenstelling tot Tilburg Trappers, niet hoefden te spelen. Afgelopen maandag werd de huidige nummer zes, Crocodiles Hamburg, verwelkomd in Rostock en won Piranhas met 6-5. Garbe: “Na onze korte kerstvakantie wilden we heel graag een tweede overwinning op rij. Het hele team presteerde sterk, met goalie Nils Velm in het bijzonder.

KLASSEMENT

Rostock Piranhas staat momenteel op de tiende plaats in het klassement. Tilburg Trappers staat nog steeds op nummer twee. In de afgelopen vier ijshockeyjaargangen speelden de twee teams in totaal vijftien tegen elkaar (inclusief de wedstrijd van afgelopen 20 december) en Rostock wist daar maar eentje van te winnen (op 7 februari 2020, 4-3 in het voordeel van Piranhas). Dit seizoen speelde Piranhas tot nu toe dertien wedstrijden, won vier keer (één keer in overtime) en verloor er negen (waarvan twee in de verlenging).

BLESSURES

We get a chance on Wednesday to show we’re still a good hockeyteam!” zei Josh Mizerek maandagavond krachtig na de verloren pot tegen Halle. Helaas kampt Tilburg nog met veel geblesseerden. Van Alexei Loginov en Floris van Elten is het nog niet zeker of ze vanavond al in actie kunnen komen. De spelers die zeker weten niet kunnen spelen vanavond zijn Kevin Bruijsten, Danny Stempher, Jonne de Bonth, Mickey Bastings, Boet van Gestel en Ryan Collier.

De wedstrijd begint vanavond om 20:00 uur en is live te volgen op Sprade TV. Voor seizoenkaarthouders van Tilburg Trappers zal de stream gratis aangeboden worden op Sprade.