Terug naar Nieuws

Tilburg Trappers vs. Rostock Piranhas (7-4)

TRAPPERS SLUIT TURBULENT JAAR IN STIJL AF

Tilburg Trappers heeft het turbulente ijshockeyjaar 2020 afgesloten met een verdiende 7-4 zege op Rostock Piranhas. De formatie uit de Kruikenstad begint het nieuwe jaar met de wetenschap dat het de eerste achtervolger van koploper Hannover Scorpions is.

Aanvankelijk zag het er niet naar uit dat de Piranhas voor de tweede keer in deze ijshockeyjaargang gemakkelijk aan de kant zou worden gezet. Sterker nog, in de eerste vijfentwintig minuten hield het team van coach Niels Garbe, op het scorebord althans, gelijke tred met Trappers, dat maar liefst acht spelers wegens blessures miste. Maar daarna schakelden de Tilburgers een paar tandjes bij en werd het alsnog een ruime zege voor de geelblauwe brigade.

REFLECTIE

December is traditioneel de maand van terugblikken. Trappers-coach Josh Mizerek, die woensdagavond nogmaals Bo Subr verving, kon niet anders dan tevreden zijn over de turbulente afgelopen twaalf maanden, zei hij voldaan na afloop. Ga maar na: in maart voor het derde jaar op rij Oberliga Nord Meister, 26 van de 34 gespeelde competitiewedstrijden gewonnen en tweede in het lopende seizoen met een achterstand van acht verliespunten op Hannover Scorpions.

Volop perspectief op nog meer succes voor 2021, aldus de sympatieke Amerikaan. ‘We’re a good hockey team I think. When you’re second in the league you have very little to complain about. We found ways to win hockey games even though we weren’t always the greatest team.

BITTERE NASMAAK

Ondanks dat het voor de Tilburgers de zesde wedstrijd in twaalf dagen betrof, was hier in de spelopvatting van de gastheren niets van te merken. Met de wetenschap dat de eerste klap nog altijd een daalder waard is, wilde Trappers in eigen huis snel zaken doen en daarmee de bittere nasmaak van de nederlaag op ‘vierde Kerstdag’ in Halle wegspoelen. Na exact 100 tellen opende uitblinker Jordy Verkiel het scorersbal.

Mogelijkheden om de voorsprong verder uit te bouwen waren er zeker in het vervolg van de openingsperiode, maar een gebrek aan scherpte in de afronding en goed keeperswerk van Leon Meder stonden verder Tilburgs succes in de weg. Twee minuten voor de eerste pauze maakte Filip Stopinski de achterstand ongedaan. De Pools-Duitse center verraste Ruud Leeuwesteijn in de korte hoek:1-1.

VORENTSCHEIDUNG

Het begin van het tweede deel was in velerlei opzichten een kopie van de eerste twintig minuten. Jordy Verkiel bracht zijn ploeg andermaal aan de leiding, maar de man met de mooiste naam in de Oberliga Nord, August von Ungern-Sternberg Kuzara, bracht de gasten weer langszij. Voor de 23-jarige aanvaller was het alweer zijn tiende treffer van het seizoen.

De basis voor de uiteindelijk ruime zege legde Trappers in het tweede deel van middenstuk.  In een tijdsbestek van elf minuten en zeven seconden schudde men driftig aan de Piranhas-boom. Als rijpe appelen vielen de doelpunten in het net achter de verbouwereerde Rostockse goalie. Achtereenvolgens Raymond van der Schuit, Ties van Soest en wederom Jordy Verkiel zorgden voor een vroege Vorentscheidung.

NOOIT IN GEVAAR

Met Duitsers weet je het echter nooit. Geholpen door de tweede treffer van de avond van Filip Stopinski keerde er hoop terug in de Rostockse harten. ‘We came out strong in the third. Unfortunelly it wasn’t enough. But we still had a good game. We can built on this one for the near future’, aldus coach Niels Garbe, die op Nieuwjaarsdag Hannover Indians op bezoek krijgt en twee dagen later naar de hoofdstad van de Duitse deelstaat Niedersaksen afreist voor een ontmoeting met koploper Hannover Scorpions..

Toch kwam de Tilburgse zege nooit echt in gevaar. Reno de Hondt tilde de marge acht minuten voor tijd weer naar drie. In de slotfase vielen nog twee doelpunten, voor beide teams elk eentje (John Dunbar namens de gasten en Bartek Bison (empty net) voor de thuisploeg.

DUBBEL MET ERFURT

Na de champagne, oliebollen en de goede voornemens gaat het dit weekeinde al weer verder voor de drievoudig Oberliga Meister. Trappers trapt 2021 af met een back to back weekend tegen Black Dragons Erfurt. De equipe van coach Raphael Joly bewaart goede herinneringen aan de laatste krachtmeting met Tilburg. In de eigen Kartoffelhalle pakte men het volle pond (3-2).

Man of the Match
Jordy Verkiel | Foto: Brigitte Jansen
Wedstrijdsheet en samenvatting

 

Tilburg Trappers wenst iedereen een goede jaarwisseling en een gezond en sportief 2021 toe.