Terug naar Nieuws

GAMEDAY: Tilburg Trappers vs. TecArt Black Dragons

Dubbel duel tegen Black Dragons dit weekend

Het nieuwe jaar wordt door Tilburg Trappers ingeluid met een ‘Doppelpack’ bestaande uit twee thuiswedstrijden tegen Tecart Black Dragons. Vanmiddag beginnen ze om 17.00 uur aan het eerste duel en 24 uur later, op zondagmiddag, doen ze het gewoon nog een keer!

Na een gedwongen pauze van bijna drie weken vanwege verschillende coronagevallen, moet Black Dragons de komende twee maanden zes wedstrijden inhalen. “Het zullen twee vermoeiende maanden worden,” zei directeur Martin Deutschmann in gesprek met de Thüringer Allgemeine. En twee keer achter elkaar in Nederland? “Nu we daar toch zijn, is dat logisch.” Het team zal tussendoor overnachten in Duisburg.

PLAATS ACHT

Op dit moment staat Erfurt op de achtste plaats met vijftien punten na elf gespeelde wedstrijden. Afgelopen woensdag speelden ze de eerste wedstrijd na de gedwongen pauze: ze verloren met 2-3 van Diez-Limburg. Op diezelfde avond won Trappers in eigen huis van Rostock Piranhas.

SYSTEEM

Jordy Verkiel kwam lachend het ijs af na de tweede periode tegen Piranhas. Hij had zojuist zijn derde goal van die avond gemaakt. “Geluk hebben,” zegt de verdediger lachend in de camera voor Sprade TV. “Zolang we ons systeem spelen, gaat het goed. Als we dat om wat voor reden dan ook verzuimen, dan krijgen hun kansen. Dat zie je ook vanavond. We moeten dus gewoon ons spel blijven spelen.” Het werd 7-4 in Tilburg.

ARNOLDAS BOSAS

Voor Black Dragons zijn de twee imports, Kyle Beach en Arnoldas Bosas, de goalenmakers. Bosas verhuisde van Hannover Indians naar Tecart Black Dragons. De 30-jarige right winger, afgelopen seizoen goed voor 23 goals en 44 punten, vult de opengevallen importplek van de Fin Joonas Toivanen op. Technisch directeur Henry Tews is erg te spreken over de Litouwer: “Zijn polsschot is dodelijk en hij geeft onze powerplay meer mogelijkheden.” Bosas scoorde tot nu toe vijf keer voor Erfurt en verzamelde veertien punten. Zijn mede-importer Beach wist elf keer het achternet te raken en heeft negentien punten.

RENO DE HONDT

Op de vraag of hij liever powerplay of penaltykill speelt, hoefde Reno de Hondt in een vraaggesprek in 2017 niet lang na te denken over het antwoord. “Powerplay. Ik speel het allebei, maar goals maken blijft toch leuker dan ze voorkomen.” De Hondt heeft van alle Trappers tot nu toe de meeste punten verzameld. Hij voert de lijst aan met twintig punten (zeven goals en dertien assists). Diego Hofland maakte de meeste goals (tien stuks en acht assists) en Ties van Soest staat op de derde plaats (acht goals en evenzoveel assists).

De wedstrijd begint vanmiddag om 17.00 uur en is live te volgen op Sprade TV. Voor seizoenkaarthouders van Tilburg Trappers zal de stream gratis aangeboden worden op Sprade.