Terug naar Nieuws

Tilburg Trappers vs. TecArt Black Dragons (3-4 OT)

Trappers houdt één punt over aan eerste duel 2021

Gisteren stond de eerste van de twee ontmoetingen met TecArt Black Dragons op het programma. Vandaag zal de tweede ontmoeting plaatsvinden waarbij Trappers op zoek zal gaan naar revanche. Gisteren werd er namelijk in de extra speeltijd verloren. Het werd na een harde wedstrijd 3-4.

Ondanks het vuurwerkverbod in Nederland was er op zaterdagmiddag gewoon vuurwerk te zien. Op het ijs vlogen de pucks als raketten over het ijs en werd de een na de andere knal uitgedeeld. Het werd een harde wedstrijd waarbij de één na de andere straf werd uitgedeeld.

POWERPLAY

Het gaat sinds een aantal wedstrijden weer veel beter met de Tilburgse powerplays. De groepstrainingen op eigen ijs zijn toch erg handig om op die situaties te trainen. Bij de eerste de beste powerplay was het tegen Erfurt al raak. Giovanni Vogelaar schoot met zijn krachtige schot de puck op goal waarbij Konstantin Kessler de puck nog wel kon raken, maar niet kon voorkomen dat de puck er in zou gaan.

Ondanks het harde spel waarbij TecArt Black Dragons alleen uit was op het storen van het spel van Trappers, wisten zij zelf niet tot doelpunten te komen. Trappers verzaakte twee keer om uit te lopen naar 3-0. Een puck op de lijn die er niet in ging en een schot op goal, waarbij Kessler niet op zijn plek stond ging er ook niet in.

PENALTYBOX

De thee tussen de eerste en tweede periode was nog niet gezakt of Reto Schüpping liet al van zich horen. Na de gelijkmaker gingen het uitdelen van straffen onverminderd door. De deuren van de strafbanken hadden deze wedstrijd beter draaideuren moeten zijn. Ze gingen open en dicht.

Toch brachten die straffen de Tilburgers niet alleen problemen. Verkiel wist een enorme kans niet te verzilveren en schoot de rebound op goal die door captain Hofland van richting werd veranderd. Kessler kon niets anders doen dan de puck uit het net vissen.

De sterke Tilburgse penaltykill kon tijdens een straf daarna, de gelijkmaker niet voorkomen. De import Kyle Beach schoot de 2-2 tegen de touwen wat vervolgens de laatste tussenstand van de wedstrijd werd. “We hebben goed gespeeld, toch hebben we hier en daar een straf te veel gemaakt. Dat heeft ons uiteindelijk heel veel kracht gekost.” Aldus gelegenheidscaptain Diego Hofland in gesprek met Face-off.nl.

Ook de ervaren verdediger Jordy van Oorschot zei het volgende over de aantallen straffen voor de camera van Face-off. “Ik denk dat we het hebben weggegeven, kleine foutjes worden afgestraft, teveel straffen. Dat kan eigenlijk niet gebeuren”

OVERTIME

De laatste periode moest gaan uitwijzen wie het eerste duel van 2021 zou winnen. Na de penaltyshot van Arnoldas Bosas (2-3) en een sublieme goal van Max Hermens (3-3) was er na 60 minuten nog steeds geen winnaar. In de laatste dertige seconden in overtime scoorde Petr Gulda. Waardoor de punten werden verdeeld in het voordeel van Erfurt. Captain Hofland die het een eer vond om de ‘C’ van Mickey te dragen; “Overtime is altijd fifty/fifty. Het geluk was aan hun kant”

GAMEDAY

Vanmiddag speelt Trappers wederom tegen Black Dragons. Gezien de harde pot van gisteren kan dit vandaag ook een bijzonder harde wedstrijd worden. Tilburg Trappers zal er in ieder geval alles aan doen om de drie punten in Tilburg te houden.

De wedstrijd begint om 17:00 uur en zal via de livestream van Sprade TV te zien zijn. Seizoenkaarthouders krijgen deze wedstrijd gratis aangeboden.

Wedstrijdsheet en samenvatting