Terug naar Nieuws

Rostock Piranhas vs. Tilburg Trappers (1-3)

BRUIJSTEN EN VAN SOEST VELLEN TAAI ROSTOCK

Tilburg Trappers heeft in Rostock gedaan wat het moest doen, maar eenvoudig ging het niet. Dankzij twee goals van Kevin Bruijsten en een powerplaytreffer van Ties van Soest bleef de ploeg van Bo Subr schadevrij in het noordoosten van Duitsland: 1-3.

Vandaag is het de kortste dag van het jaar, maar voor de manschappen van het Tilburg ijshockeybolwerk was het zondag één van de langste dagen. Om 8.30 uur vertrok de prachtige Trappersbus voor een rit van 661 kilometer naar de Schillingallee 51 in Rostock. Ruim dertien uur later stapte Kevin Bruijsten met ‘een tevreden gevoel’ in de bus terug naar huis. ‘Het was niet groots maar de overwinning was dik verdiend.

TORINSTINKT

Ik wil het eindstation van een aanval zijn. In het neutrale vak hoef ik de puck niet zo nodig te hebben. Van daaruit kun je immers niet scoren’, verklaarde Bruijsten in oktober 2017 na een 7-1 zege tegen Harzer Falken al eens openlijk. De 33-jarige right winger staat nog altijd volmondig achter zijn woorden van destijds liet hij zondagavond vanuit de spelersbus weten.

Hij is niet de fijnbesnaarde stylist zoals zijn broer Mitch. Hij ontbeert de techniek van de vierkante meter of de solo. Maar het Torinstinkt van Kevin is van een speciaal soort. De cijfers spreken voor zich: 166 duels gespeeld, 93 goals. Vanavond hielp hij Tilburg Trappers na een moeizaam begin met twee typische goalscorers goals in het zadel voor de vierde overwinning op rij.

Het is niet alleen mijn verdienste dat we vanavond hier met drie punten vertrekken, maar die van de hele ploeg’, aldus de geboren Nijmegenaar. ‘Aan mijn twee treffers gaan twee perfecte schoten van Jordy (van Oorschot) vooraf. De eerste valt vanaf het scheenbeen van hun aanvoerder voor mijn stick. Dan aarzel ik niet en veeg hem het doel in. Bij het tweede doelpunt zie ik de puck komen. Met mijn stick verander ik hem bewust van richting waardoor hun keeper volstrekt kansloos is.’

SEVERAL WEEKS

In vergelijking met de confrontatie twee dagen eerder met Herforder IceDragons kon coach Bo Subr niet beschikken over Jonne de Bonth. Zonder op de specifieke aard van de kwetsuur in te gaan, sprak de Tsjechische oefenmeester wel over een absentie van ‘several weeks.’ Een lelijke streep door de rekening want naast zijn nummer 26, miste hij in Rostock ook al Ian Meierdres, Ryan Collier, Boet van Gestel en Danny Stempher.

We decided to dress 12 forwards and 6 defensemen. We used Jordy Verkiel as a winger on a line with Diego (Hofland) and Max (Hermens). Although they didn’t score tonight that worked out pretty well’, keek de Trappers-coach tevreden terug op zijn beslissing.

VERDIENDE ZEGE

Met de voorsprong op zak had Tilburg weinig te duchten van de thuisploeg. ‘We played a decent road game. We got ourselves in penalty trouble in the second. We had to kill three penalties there which gave them some momentum. In the third we did a better job and got away with a deserved win and 6 points on the weekend.

Zoals al gememoreerd overheerste bij de tweevoudig doelpuntenmaker het tevreden gevoel.  ‘Het enige verwijt dat we onszelf misschien moeten maken, is dat we de mogelijkheden op een grotere zege verzuimd hebben te benutten. Vooral in het middenstuk hadden we kansen om ruimer afstand te nemen. Door de kleine voorsprong bleef Rostock geloven in een goed resultaat.

OPSTEKER

De dubbele winst dit weekend vormt een opsteker met het oog op de aanstaande zware periode. Liefst zes wedstrijden in 14 dagen krijgt Trappers voor zijn kiezen, te beginnen aanstaande woensdag in Krefeld (aanvang 19.30 uur). Een niet te onderschatten opponent, die midweeks Herner EV verraste (6-4 winst) en zondagavond pas na shootouts het hoofd boog voor koploper Hannover Scorpions.

There are no easy nights in the Oberliga anymore’, realiseert Bo Subr zich maar al te goed. ‘They’ve been playing quite well. They have a young energetic group with a couple of older guys who bring in veteran experience. So, we have to make sure we’re ready to go and don’t underestimate them.’

Wedstrijdsheet en samenvatting