Terug naar Nieuws

GAMEDAY: Rostock Piranhas vs. Tilburg Trappers

Trappers voor het eerst naar Rostock dit seizoen

Met de overwinning op Herforder Icedragons van afgelopen vrijdag op zak, reist de selectie van Trappers vandaag af naar de Duitse Oostzee voor de in allerijl geregelde wedstrijd tegen Rostock Piranhas. Kan Tilburg ook dit weekend weer zes punten binnen hengelen?

De vorige keer dat de twee teams elkaar troffen, won Rostock Piranhas van Trappers. Op 7 februari van dit jaar kwam de thuisploeg terug van 0-2 én ging daar overheen. Het werd uiteindelijk 4-3 in Eishalle Rostock. “Ze hebben een behoorlijk gewijzigde selectie ten opzichte van vorig jaar,” kijkt Max Hermens terug op wedstrijd. Met vertrouwen kijkt hij uit naar het duel van vanavond: “Het is zaak om vanaf het begin vol gas te geven en de punten mee naar Tilburg te nemen.

BERGAFWAARTS

In het klassement staat Rostock op de een-na-laatste plaats. De Piranhas verloren acht wedstrijden van de tien. Alleen tegen Herforder EV werd er (twee keer) winst geboekt. Afgelopen vrijdag gingen ze nog zwaar onderuit tegen de nummer één van de Oberliga Nord van dit moment; Hannover Scorpions. Na de eerste twintig minuten leek het nog een spannende strijd te worden en stond het 2-2. Daarna ging het echter snel bergafwaarts. De eindstand was 8-5 in het voordeel van Scorpions.

DE ‘PISTILLI-LIJN’

We vertrouwen op onze ‘Pistilli-lijn’”, stelt teammanager Dirk Weiemann op de site van Rostock. De 32-jarige Canadees is één van de imports van Rostock. Vorig jaar speelde hij in de eerste Deense competitie bij Esbjerg Energy en de drie jaar daarvoor was hij topscoorder voor DEL2-club Löwen Frankfurt, met een gemiddelde van meer dan één punt per wedstrijd. Voor Rostock stond Matthew Pistilli dit jaar tot nu toe alle tien wedstrijden op het ijs en scoorde hij negen goals en evenveel assists.

AFGESTRAFT

Ondanks de talenten van Pistilli, en het scoringsvermogen van de Duits-Amerikaan met de wonderlijke naam August von Ungern-Sternberg Kuzara (twaalf punten na zeven goals en vijf assists), moeten de Piranhas nog zwaar aan de bak willen ze deze competitie iets willen betekenen. Weiemann na de 8-5 nederlaag in Hannover: “We scoren in een uitwedstrijd vijfmaal, dat zou normaal gezien toch iets moeten betekenen. Helaas incasseren we achterin echter te veel. We maken te veel kleine foutjes en die worden keer op keer afgestraft. Dan kan je aan de voorkant gewoon niet genoeg scoren om nog te winnen.

GEWIJZIGDE PLANNING

Eigenlijk zou Tilburg dit weekend twee keer thuis spelen. Op vrijdag stond Black Dragons Erfurt op het programma en vandaag Herforder EV. Vanwege corona moet het team van Black Dragons echter in quarantaine en moest er last minute aan de planning gesleuteld worden. De wedstrijd tegen Herford werd daarom een paar dagen naar voren geschoven en voor vanavond is Rostock Piranhas bereid om de Tilburgers te ontvangen. Het wordt de eerste keer dit seizoen dat Piranhas en Trappers elkaar treffen.

De wedstrijd begint vanavond om 19.00 uur en is live te volgen op Sprade TV.