Terug naar Nieuws

Tilburg Trappers vs. Herforder EV (7-4)

TRAPPERS BOEKT EERSTE THUISZEGE SINDS MAART OP ZWAK HERFORD

Ze hebben er even op moeten wachten, maar Tilburg Trappers heeft zijn eerste thuiszege in de Oberliga Nord binnen. De laatste dateerde uit maart van dit jaar (7-2 tegen Leipzig). In eigen huis maakte de ploeg van Bo Subr het zich onnodig lastig tegen Herford: 7-4.

De drievoudig Oberliga Meister smachtte naar wedstrijden met bevroren Tilburgs water onder de ijzers. Vanwege de coronamaatregelen mocht de geelblauwe brigade in zijn zesde Oberliga seizoen nog geen duels in IJssportcentrum Stappegoor afwerken. De eerste thuiswedstrijden van de Tilburgers werden in uitbeurten omgezet en afgewerkt in Duitsland. Daar kwam vrijdagavond verandering in.

MAN OF THE MATCH

Vorm…het lijkt iets ongrijpbaars. De ene week schaats je voor je gevoel als een dweil over het ijs en een week later speel je de pannen van het dak. In de tien competitieduels tot nu toe wilde het op het scoresheet niet vlotten voor Max Hermens. In de eerste episode van het seizoen in de Kruikenstad werd de sympathieke Zoetermeerder uitgeroepen tot Man of the Match.

Het is zo lekker weer thuis te zijn. Vertrouwde omgeving, eigen kleedkamer, goed ijs. De faciliteiten hier zijn zoveel beter dan bij andere ploegen in de Oberliga Nord. Ik had echt zin in deze wedstrijd. Dat zag je terug in mijn spel vanavond. En niet alleen bij mij, maar bij meer jongens’, sprak Trappers nummer 81 na afloop.

FIST PUMP

De wedstrijd was tien minuten en acht seconden oud toen Max de rebound van een schot van Jordy Verkiel tegen de touwen duwde. De fist pump van de 23-jarige center na zijn treffer verraadde zijn emoties. Het doelpunt betekende pas zijn eerste van het seizoen. ‘Net zoals vorig jaar wil ik ook in deze ijshockeyjaargang weer belangrijk zijn voor de ploeg. Ondanks dat ik niet slecht speelde, kwamen de goals maar niet. Dat vrat aan me. Hopelijk ligt dat nu achter me’, aldus Hermens, die in de derde periode ook nog de 6-3 voor zijn rekening nam.

De tweede’, luidde het antwoord van de forward op de vraag welke van zijn twee goals hij de mooiste vond. ‘Niet alleen omdat het wederom een ruimere voorsprong betekende en ons min of meer in veilige haven bracht, maar ook omdat ik vertrouwde op een move (backhand 5-hole) waar ik goed in ben.’

TIJDIG WEER WAKKER

De ontmoeting in het lege IJssportcentrum kende twee gezichten. In het eerste half uur domineerde Trappers, scoorde het liefst vijf keer en leek de ploeg van coach Bo Subr op een onbezorgde en ruime overwinning af te stevenen. Drie Duitse treffers binnen negen minuten (waarvan zelfs twee binnen 50 tellen) zorgden echter voor de ommekeer. Niet alleen verkleinde Herford de achterstand tot 5-3, maar de bezoekers waren bij tijd en wijlen de bovenliggende partij.

‘Dat mag ons tegen een ploeg als Herford niet gebeuren. We hebben een uitstekende selectie en weten wat we kunnen. Dan is het juist zaak rustig ons eigen spel te blijven spelen en niet mee te gaan in hun speelstijl. Gelukkig schrokken we net op tijd wakker en wisten we dankzij de late treffer van Kevin (Bruijsten) alsnog de overwinning veilig te stellen’, klonk de inderdaad kalme stem van de tweevoudig doelpuntenmaker.

ROSTOCK PIRANHAS

Zondag vervolgt Trappers de competitie met een uitbeurt in Rostock. Vorig seizoen vond men voor het eerst in vijf jaar Oberliga zijn Waterloo in de Eishalle in der Schillingallee (4-3). ‘Het is onze eerste krachtmeting. Ze hebben een behoorlijk gewijzigde selectie ten opzichte van die nederlaag van destijds. In preseason waren ze ijzersterk, terwijl ze in de competitie pas een keer wisten te winnen. Het is zaak vanaf het begin vol gas te geven en de punten mee naar Tilburg te nemen.

Wedstrijdsheet en samenvatting