Terug naar Nieuws

GAMEDAY: Tilburg Trappers vs. Herforder EV

Trappers speelt vanavond voor het eerst weer echt thuis

Eindelijk mag Trappers dit seizoen een wedstrijd in eigen huis spelen. Na de versoepeling van de coronamaatregelen voor een selecte groep topsporters, mag Tilburg weer trainen en spelen in de eigen hal. Herforer EV is vanavond als eerste te gast.

De thuisshirts kunnen vanavond weer vol overtuiging aangetrokken worden. Op enkele oefenwedstrijden ter voorbereiding op dit seizoen na, heeft Tilburg Trappers nog geen andere teams mogen ontvangen in IJssportcentrum Stappegoor in Tilburg Zuid. Het thuis weer mogen trainen en spelen is een flinke oppepper voor het Tilburgse team.

HERFORD IN PLAATS VAN ERFURT

In eerste instantie zouden er dit weekend meteen twee thuiswedstrijden gespeeld worden: vanavond tegen TecArt Black Dragons en zondag tegen Herforder EV. Het team uit Erfurt moet vanwege corona echter in quarantaine, dus is in samenwerking met de DEB besloten om de wedstrijd tegen Herford een paar dagen naar voren te schuiven. Zondag speelt Trappers een uitwedstrijd tegen Rostock Piranhas.

ZWARE BUIKLANDING

Nog geen week geleden speelden de Herforder Icedragons voor het eerst tegen Tilburg Trappers. De nieuwkomer in de Oberliga zakte meteen finaal door het ijs en verloor met 2-9. Op de site van Herforder EV wordt gesproken van ‘een zware buiklanding’. Coach Jeff Job kon na de wedstrijd het verpulverende verlies van zijn team niet ontkennen. “We wisten dat het een moeilijke wedstrijd zou worden. Met name in de derde periode speelden we te slordig waardoor Tilburg te veel ruimte kreeg. Dat was een les voor ons.

HARD WERKEN

Giovanni Vogelaar, zelf goed voor twee van de negen goals die avond, was erg tevreden over de teamprestatie. “Vrijwel de hele wedstrijd hebben we dwingend en dominant gespeeld. Waar we in de voorbije weken verzuimden onze gecreëerde kansen af te maken, deden we dat vanavond wel.” Ook Bo Subr keek positief op de wedstrijd terug. De Trapperscoach benoemde nog eens extra de short handed goals van Trappers Ties van Soest in de eerste periode en die van Diego Hofland in de tweede periode. “The guys worked for their goals. When you score shorthanded goals, they happen because you work hard.”

DEFENSIE

Na dubbele confrontaties tegen Hannover Scorpions, Hannover Indians en Black Dragons Erfurt, en de solo krachtmetingen met Herner EV, Hammer Eisbären, Diez Limburg en Herford, is de defensie van Tilburg Trappers de minst gepasseerde in de Oberliga Nord: 21 tegendoelpunten in 31 periodes. Met twintig punten (zes goals en veertien assists) leverden Jordy van Oorschot, Giovanni Vogelaar, Killian van Gorp, Jordy Verkiel, Alexei Loginov en Ninho Hessels ook aanvallend hun bijdrage.

De wedstrijd begint vanavond om 20.00 uur en is live te volgen op Sprade TV. Voor seizoenkaarthouders van Tilburg Trappers zal de stream gratis aangeboden worden op Sprade TV.