Terug naar Nieuws

Tuesday’s round-up – editie 60

Ondanks bijna 6300 kilometer aan busreizen voor competitiewedstrijden in een maand tijd worden de ijshockeyers van Tilburg Trappers nog altijd niet door sportkoepel NOC/NSF als topsporters beschouwd. Na dit weekeinde met uitbeurten in Diez (vrijdag, 299 kilometer enkele reis) en Herford (zondag, 311 kilometer van IJssportcentrum Stappegoor) tikt de teller 7506 kilometer aan.

In editie 60 van de Tuesday’s round-up aandacht voor de zere plek in Tilburg, is uit het nieuwe thuis, nice to meet Herforder EV en primeur van Herne in Leipzig.

ZERE PLEK

Als alles volgens plan verloopt zullen op 4 januari de eerste coronavaccins toegediend worden in Nederland. Trappers oefenmeester Bo Subr lijkt op zoek naar het juiste medicijn om zijn haperende formatie weer op het juiste spoor te krijgen. Voor het eerst 27 januari 2017 verloor men drie duels op rij. Destijds duurde de losing streak vier wedstrijden (Leipzig, Halle, Essen en Wedemark).

It sucks. We got ourselves in a situation we’ve never been in. If you take out the two minutes and 45 seconds where they scored three goals we were the better team. But what counts is not the chances you get, it’s the goals that you score’, legde de Tsjechische coach na afloop van de krachtmeting tegen Hannover Indians de vinger op de spreekwoordelijke zere plek.

UIT HET NIEUWE THUIS?

Afgelopen zondag speelde Tilburg Trappers z’n eerste thuisduel op Duitse bodem. Eigenlijk stond thuisbeurt nummer vier in IJssportcentrum Stappegoor geprogrammeerd, maar vanwege de in Nederland geldende coronaregels mag de geelblauwe brigade deze ijshockeyjaargang vooralsnog niet in de Kruikenstad spelen.

Sinds de start van het Oberliga Nord seizoen werden er 57 wedstrijden afgewerkt. Daarvan werden er liefst vierendertig gewonnen door de uitspelende club en slechts 23 door de gastheren. Parker Bowles: ‘At first it’s a little different. But we’re getting used to it. Obviously it would be nice to have fans at the game. I’ll love to play in Tilburg at some point this season. I’m looking forward to go back there and play in front of those good people.

NICE TO MEET HERFORDER EV

Op dinsdag 10 maart liet Herforder EV bij monde van voorzitter Uwe Johan weten graag een stapje omhoog te maken. Een verheugend bericht tussen alle corona ellende. Op basis van hun sportieve prestaties was toetreding tot de Oberliga Nord mogelijk. De IceDragons werden in de play-offs van de Regionalliga West namelijk uitgeschakeld door EHC Neuwied, maar dit weerhield Johan er niet van zijn interesse kenbaar te maken. ‘We mikken op een plek bij de eerste 9 en met een tikkeltje geluk zijn zelfs de play-offs mogelijk.’

Tot nu toe loopt de equipe onder leiding van Jeff Job keurig een-op-een: 9 punten uit even zoveel duels. In 4 van de 6 verloren wedstrijden dolf de ploeg van de 57-jarige Canadees met slechts een doelpunt het onderspit. Op het bevroren water van het kleine, maar knusse  Eisstadion im Kleinen Felde versloeg met nummer 2, EXA Icefighters Leipzig met 6-5. Clubtopscorers zijn de oud-Hannover Scorpions Ralf Rinke (7 goals en 13 punten) en Björn Bombis (5 treffers en 8 beslissende passes).

PRIMEUR

Verdediger Niklas Heyer heeft afgelopen vrijdag met onmiddellijke ingang afscheid genomen van Herner EV. De jonge defenseman maakt de overstap van de nummer 5 uit de Oberliga Nord naar Eispiraten Crimmitschau, huidige nummer 9 in DEL2. ‘Zijn gedrag bij ons was onberispelijk’, aldus Danny Albrecht in een reactie. De Herner-coach vervolgde: ‘We wensen hem alle succes in Crimmitschau en in het vervolg van zijn ijshockeyloopbaan.’ In 19 duels voor groen-wit-rood tekende hij voor 1 goal en 3 beslissende passes.

Zonder de 19-jarige geboren Bielefelder ging Herne vrijdagavond in Leipzig met 4-1 kopje onder. Om twee redenen was dit een primeur. Het betekende het einde van het perfecte away-record van Herne in het Kohlrabizirkus en daarnaast was het de eerste uitnederlaag voor de manschappen van Danny Albrecht in deze ijshockeyjaargang.