Terug naar Nieuws

GAMEDAY: EG Diez-Limburg vs. Tilburg Trappers

Klaar om te knallen tegen Rockets van Diez Limburg

Of het nu categorie 1 of 2 vuurwerk is, dat maakt niet uit. De Rockets van Diez Limburg willen knallen vanavond en hebben geen boodschap aan het Nederlandse vuurwerkverbod. Legt Trappers de schaatsende knalrakketten vanavond alsnog het zwijgen op of schroeit Diez Limburg een nieuwe nederlaag in het, enigszins gedeukte, blazoen van Tilburg dit seizoen?

“Het niet thuis kunnen spelen en niet normaal kunnen trainen werkt niet mee. Maar dat is geen excuus voor deze verloren wedstrijd,” sprak Kevin Bruijsten zijn teleurstelling uit afgelopen zondag, nadat Tilburg verloor van Hannover Indians. Diez Limburg kreeg vorige weekend in twee wedstrijden zeven tegengoals te verwerken. Op vrijdag liep dat nog goed af, toen ze met 7-8 wonnen in Herford. Maar zondag verloor EGDL thuis met 2-7 van Krefeld.

VANAF DE EERSTE SECONDE

De Rockets hebben na zeven gespeelde wedstrijden in totaal negen punten verzameld, slechts twee minder dan Trappers. “Met Tilburg verwachten we een zeer goed opgeleid team,” zegt coach Arno Lörsch in een vooruitblik op de site van Diez. “Ook al vallen ze op dit moment een beetje uit hun rol, ze zijn van zeer hoge kwaliteit. We moeten direct fysiek aanwezig zijn om vanaf de eerste seconde weerstand te kunnen bieden.”

AIRHOCKEY ZONDER LUCHT

Die eerste secondes, daar had Trappers tijdens de twee oefenwedstrijden tegen Diez Limburg voor de start van dit seizoen nu juist wat moeite mee. “We begonnen rommelig aan ons spel,” aldus Ian Meierdres na de eerste ontmoeting met de Rockets. “Het is een vrij oude hal en het ijs was niet optimaal. Het ijs voelde als een airhockeytafel zonder lucht, de puck bleef wel eens hangen.” Desondanks won Tilburg beide wedstrijden ruim met 1-6 en 3-5.

OBERLIGADROOM

Wie niet wil blijven hangen, maar vooral dóór wil stormen, is de Canadese spits R.J. Reed. Twee jaar geleden speelde hij, naast de bij de Tilburgers wel bekende Levi Houkes, bij Nijmegen Devils. Vorig seizoen draaide hij voor het eerst mee met Diez in de Regionalliga en dit jaar mag hij voor zijn opwachting maken in de Oberliga. Reed: “Toen ik naar Europa kwam, was het altijd al mijn droom om in de Oberliga te spelen.”

ZEER AMUSANT

Het Duitse ijshockeymedium Eishockeynews.de noemt zijn schot een wapen, zijn spel een lust voor het oog en zijn gebaren en mimiek tijdens de wedstrijd zeer amusant. Voor Devils speelde Reed 19 wedstrijden en maakte hij 33 goals. Vorig jaar behaalde hij 61 punten in de Regionalliga na 23 gespeelde wedstrijden (32 goals en 29 assists). Zijn score bij Diez in de Oberliga tot nu toe: in vijf wedstrijden verzamelde de Canadees negen punten met vier goals en vijf assists. Hij staat bij de Rockets in het lijstje topscorers op de tweede plek, onder zijn landgenoot Thomas Matheson (dertien punten).

De wedstrijd begint vanavond om 20.00 uur en is live te volgen via SpradeTV.