Terug naar Nieuws

Duels Trappers verplaatst en omgezet

De Oberliga ontmoeting tussen Tilburg Trappers en Hannover Scorpions is verplaatst naar dinsdag 5 januari om 20.00 uur. De wedstrijd in de negentiende speelronde stond oorspronkelijk gepland op Nieuwjaarsdag om 20.00 uur.

Zowel Scorpions als Trappers vond 1 januari geen geschikte dag om een wedstrijd te spelen’, licht Trappers-directeur Ruud van Baast de verplaatsing toe. ‘Gezamenlijk hebben we de Duitse IJshockeybond (DEB) verzocht het duel vier dagen te verzetten. We zijn blij dat de bond positief heeft gereageerd op onze vraag. ‘

GERUILD

In de persconferentie van 8 december kondigde premier Mark Rutte en minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge nieuwe coronamaatregelen aan. Tussen al het sombere nieuws zat ook de boodschap dat topsportcompetities vanaf 17 december mogen worden hervat. Vooruitlopend op goedkeuring door de Tweede en Eerste Kamer heeft Tilburg Trappers de duels met Herforder EV geruild. Van Baast: ‘Officieel zouden we zondag thuis spelen, maar dan is nu een uitbeurt geworden. De uitwedstrijd in Herford van zondag 20 december is nu omgezet naar een thuisduel in IJssportcentrum Stappegoor.