Terug naar Nieuws

EG Diez-Limburg vs. Tilburg Trappers (3-4)

EERHERSTEL VOOR TRAPPERS IN DIEZ

Tilburg Trappers ging vrijdagavond voor eerherstel in Diez. En kreeg dat ook! Na twee eerdere zeges in de oefencampagne (1-6 en 3-5) werd het nu 3-4 voor de manschappen van coach Bo Subr.

Deze week gloorde er eindelijk licht aan het einde van de tunnel voor Trappers. In politiek Den Haag werd aangekondigd dat vanaf 17 december er weer in Nederland getraind en gespeeld mag worden. Een welkome ontwikkeling na een periode met zware busreizen en trainingen bij onze Oosterburen. Maar eerst moest in Diez nog de bittere nasmaak van drie opeenvolgende competitienederlagen worden weggespoeld.

POWERPLAY

Het hele seizoen al is de Tilburgse powerplay een zorgenkindje voor de drievoudige Oberliga Meister. Nauwelijks weet men te profiteren van een man-meer-situatie. Het gebrek aan groepstrainingen laat duidelijk zijn sporen na in deze voordelige spelsituatie. De ontmoeting met de Rockets vormde (met 0 uit 5 overtalpogingen) hierop geen uitzondering. Al verdienden de gastheren ook credits. Met gevaar voor eigen leven gooide men zich voor de schoten. Op volle sterkte moesten de Duitse Limburgers echter tweemaal capituleren. Danny Stempher en Diego Hofland tekenden voor de treffers: 0-2.

FOUTJE, BEDANKT!

Ondanks dat Trappers in het tweede deel beter was, beloonde men zichzelf niet met nog meer doelpunten. Sterker nog: na een snelle counter halveerde Cheyne Matheson de Tilburgse voorsprong. 44 tellen na deze domper schoot de formatie van Arno Lörsch zich echter in de voet. Een kapitale verdedigingsfout van de Rockets werd genadeloos afgestraft. Raymond van der Schuit onderschepte het bevroren rubber. De geboren Rotterdammer bediende Ties van Soest op maat: 1-3.

SLOPPY

Halverwege het slotstuk diepte Delaney Hessels de voorsprong nog verder uit. Het betekende het eerste doelpunt voor de technische vaardige aanvaller dit seizoen. Eigenlijk kon het niet meer mis voor de geelblauwe brigade, maar goals van Marc Zalic en R.J. Reed zorgden alsnog voor een hectische slotfase. In een uiterste poging een verlenging af te dwingen haalde de thuisploeg goalie Jan Guryca naar de kant voor een zesde veldspeler. Trappers bleef overeind en maakte daarmee een einde aan de three game losing streak.

HERFORDER EV

Zondagmiddag volgt de eerste kennismaking met de derde debutant in de Oberliga Nord, Herforder EV. Het duel in de Hanzetad begint om 17.00 uur. Wanneer de Tweede – en Eerste Kamer de aangekondigde versoepeling van de coronamaatregelen goedkeuren vormt de uitbeurt in het noordoosten van de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen voorlopig de laatste voor Trappers.

Wedstrijdsheet
Persconferentie en samenvatting