Terug naar Nieuws

GAMEDAY: Herforder EV vs. Tilburg Trappers

Nieuwkomer Herford voor het eerst tegen Tilburg Trappers

De eerste drie punten van dit weekend zijn in de pocket. Om het feest compleet te maken moet Tilburg vanmiddag winnen van Herforder EV. Kan Trappers de Icedragons temmen in hun eigen ijshal?

Herforder EV is één van de nieuwe teams in de Oberliga dit seizoen. Nog niet eerder speelden Tilburg en Herford tegen elkaar. Dat maakt de krachtmeting des te interessanter vanmiddag. “Elke wedstrijd is gewoon close,” zei captain Mickey Bastings afgelopen week in een interview met oud-Trapper Klaas van den Broek voor I13 Media. Hij doelt daarmee op het niveau van de competitie dit jaar. Met name de klasse van de imports van de Duitse clubs is indrukwekkend. “Maar dat is voor ons juist leuk om tegen te spelen, die gasten brengen toch een andere speelmentaliteit met zich mee.

LALONDE

Christoph Lalonde is één van die imports van Herford. Voor de Frans-Canadees is Herford de eerste stop in Europa. De 26-jarige left winger, die zijn ijshockeyopleiding in de Quebec Major Junior Hockey League (QMJHL) kreeg, komt over van McGill University uit de Canadese universiteitscompetitie waar hij in 139 wedstrijden 106 punten verzamelde. Als Icedragon maakte hij dit seizoen tot nu toe vier goals en vijf assists.

PIJNLIJK

Die goals vielen echter niet tegen Hannover Scorpions afgelopen vrijdag. De Tabelleführer veegde Herford van het ijs en won met 0-5. Het was de achtste verloren wedstrijd dit debuutseizoen voor de Icedragons in de Oberliga. Na elf minuten spelen stond het al 0-3. In de twee volgende periodes werd elk nog een keer gespeeld. De laatste goal kwam van Patrick Schmid, wat toch een beetje pijnlijk moet zijn voor zijn voormalige ‘partner-in-crime’ Björn Bombis die nu het shirt van Herford draagt.

GOALS VOORKOMEN

Coach Jeff Job was in ieder geval niet te spreken over de laatste verloren wedstrijden. Tegen de Neue Westfällische krant zei hij “We moeten meer ambitie tonen om goals te voorkomen. We kunnen geen tien doelpunten maken om een wedstrijd te winnen!” Hoe zich dat gaat verhouden in de wedstrijd van vanmiddag, valt nog te bezien.

LOOSE PUCK BATTLES

Trappers coach Bo Subr zei drie dagen geleden in gesprek met I13 media dat hij in ieder geval tevreden is over het aantal kansen dat zijn team elke keer weet te creëren. “There are some minor details we have to work on. Like winning those loose puck battles. We don’t get to practice that. You can’t: you still have to keep your distance. So our timing is a bit off.  We do generate lots of chances the last few games, but we are not able to capitalize on them.

WIN THE NEXT GAME!

Dat interview was vóór afgelopen vrijdag, toen Trappers won van Diez Limburg. Trappers hengelde na drie verloren wedstrijden eindelijk weer de volledige drie punten binnen na goals van Danny Stempher, Diego Hofland, Ties van Soest en Delaney Hessels. En die positieve lijn wil Tilburg vasthouden. Subr: “Our aim is to win the next game!

De wedstrijd tegen Herforder EV begint vanmiddag om 17.00 uur en is live te volgen via Sprade TV.