Terug naar Nieuws

Tilburg Trappers vs. Hannover Indians (2-4)

TRAPPERS VERLIEST EERSTE ‘THUISWEDSTRIJD’ IN HANNOVER

Op zondag 6 december wist Tilburg Trappers helaas zijn eerste thuiswedstrijd niet te winnen. De thuiswedstrijd die gespeeld werd in Hannover op bezoek bij de Hannover Indians werd verloren met 2-4.

De lange busreizen, de incomplete selectie en de (enige) groepstraining in Duitsland zijn niet echt de ingrediënten voor een top voorbereiding. Na het nul puntenweekend van vorige week moest het team van Bo Subr er zondagavond in Hannover weer staan.

TIME-OUT

Vanuit beide kanten was de openingsfase er rommelig. Veel puckverlies en zwakke passing vanuit Tilburg Trappers kwamen ze gelukkig toch op voorsprong door een knuckleball shot van Vogelaar. Toen ging het heel snel, binnen 3 minuten wisten de Indians 3 keer te scoren waardoor Subr een time out aanvroeg. Goals werden gescoord door Parker Bowles, Branislav Pohanka en Robby Hein. De 1e periode eindigde in 2-3 doordat Mickey Bastings scoorde tijdens powerplay.

HERSTEL

Na de moeizame eerste periode wist Tilburg Trappers zich te herpakken, helaas niet met een gewenst resultaat maar wel doormiddel van goed spel. Zo kwamen ze vaak dicht bij een gelijkmaker. Hermens op de paal en Vogelaar, Hofland en Stempher kregen allen grote kansen maar helaas geen goal.

In de laatste 5 minuten schiet Bastings op de paal. Bruijsten gaat alleen op goalie Lukas Schaffrath af nadat hij de puck veroverd op de blauwe lijn maar hij schuift helaas de puck langs de verkeerde kant van de paal.

STRAFFEN

In de 3e periode krijgt Trappers vele strafminuten. Sommige terecht, sommige iets wat makkelijk gegeven. Hierdoor werd het lastig om in het ritme te blijven van de vorige periode. Trappers moest de wedstrijd uitspelen met een speler minder maar in de laatste minuut krijgt Hannover Indians een straf waardoor Bo Subr gelijk Ian Meierdres naar de kant haalt. Helaas betaalde dit zich niet uit in een gelijkmaker maar zelfs in een tegen goal in het empty net van Tilburg Trappers.

WE SPELEN UIT MAAR OP PAPIER IS HET THUIS

‘We spelen al het hele jaar uit en dit was dezelfde wedstrijd als elk eerdere gespeelde wedstrijd dit seizoen’ vertelde Kevin Bruijsten. ‘We hebben onze thuis shirts aan maar zitten niet aan de juiste kant van de bank.’
‘Het niet thuis kunnen spelen, het niet normaal kunnen trainen werkt niet mee.’ vertelt hij. ‘Maar het is geen excuus voor deze verloren wedstrijd, zij (Hannover Indians) speelt ook zonder publiek.’