Terug naar Nieuws

GAMEDAY: Tilburg Trappers vs. Hannover Indians

Eerste thuiswedstrijd Tilburg Trappers in Hannover

Home away from home: Trappers speelt vanmiddag de eerste thuiswedstrijd dit seizoen. Vanwege de geldende coronarestricties kan dit alleen niet in Tilburg, dus wordt de wedstrijd in Hannover tegen Indians vanavond als thuiswedstrijd voor Trappers gezien.

SUPER FRUSTREREND

De frustratie was groot bij Max Hermens afgelopen zondag, na de tweede wedstrijd dat weekend verloren te hebben. “Het grootste deel van de wedstrijd (tegen Hannover Scorpions) speelden we redelijk tot goed, maar in de eindfase vergeten we onszelf te belonen. Dat is super frustrerend.”

VOORDEEL

Na het nulpuntenweekend van vorige week, is de Tilburgse ploeg erop gebrand om te scoren, en te winnen, dit weekend. Op zes november, tijdens de eerste wedstrijd deze ijshockeyjaargang, won Tilburg met 1-4 van Hannover Indians. Een wedstrijd waarin het gemis van het publiek in het voordeel van Trappers werkte. “Zeker wanneer het 1-2 of 1-3 is, kunnen de fans hun team hier over het dode punt heen helpen. Dat was nu niet het geval. Voor Hannover was het lastiger dan voor ons,” analyseerde Diego Hofland na de wedstrijd.

BRETT BULMER

Aan de Schneiderstraße in het stadsdeel Kleefeld excelleren momenteel twee Canadezen aangevuld met een 36-jarige Slowaak. Parker Bowles, Brett Bulmer en Branislav Pohanka zijn gezamenlijk goed voor 21 goals en 52 punten. Coach Lenny Soccio was aan het begin van het seizoen al enthousiast over Bulmer: “Hij is een krachtige aanvaller, speelt hard, scoort doelpunten en is een geweldige persoonlijkheid voor ons team!” Toch lijkt het erop dat Soccio het vanmiddag zonder Bulmer moet doen vanwege een fikse straf voor de Canadees.

MISCONDUCT

De tweede derby dit seizoen tussen Indians en Scorpions verliep wederom niet goed voor de thuisploeg. Opnieuw verloor Indians van Scorpions afgelopen vrijdag, met 2-3. Wat er vervolgens na de wedstrijd is gebeurd, is niet helemaal duidelijk, maar op de wedstrijdsheet staat dat Brett Bulmer twee keer twee minuten heeft gekregen vanwege een vechtpartij plus tien minuten misconduct. Of dit nog een correctie was van onenigheid op het ijs tijdens de wedstrijd of naderhand (op de sheet staan de overtredingen in ‘overtime’ weggeschreven), is nog onbekend.

THUISWEDSTRIJD

Ondanks dat de confrontatie vanmiddag als een thuiswedstrijd voor Tilburg wordt aangemerkt, maakt de geelblauwe brigade gebruik van de gastenkleedkamer.  Trappersdirecteur Ruud van Baast: “De kleedkamer is heilig voor spelers en trainers. Dat geldt in Hannover net zo zeer als bij ons.” Het duel op 411 kilometer van het vertrouwde IJssportcentrum Stappegoor begint vanmiddag om 16u30 en is live te volgen op SpradeTV. Voor de fans met een seizoenkaart is de stream gratis te bekijken.