Terug naar Nieuws

Trappers News – Game canceled

STREEP DOOR TRAPPERS – HAMM VANWEGE CORONAVIRUS

Het competitieduel tussen Tilburg Trappers en Hammer Eisbären van vrijdagavond is afgelast. Bij de debutant in de Oberliga Nord zijn de afgelopen 24 uur corona besmettingen geconstateerd. 

Het besluit om de wedstrijd van de kalender te halen is genomen na overleg tussen de Duitse IJshockeybond (DEB) en de betrokken clubs. Geen van de partijen vindt het verantwoord om de spelersgroep van Hammer Eisbären bij elkaar te brengen voor de krachtmeting met Tilburg Trappers.

BEGRIP

Algemeen directeur van Tilburg Trappers, Ruud van Baast, is uiteraard teleurgesteld, maar kan niet anders dan begrip tonen. ‘Het is terecht dat de wedstrijd niet doorgaat. De gezondheid en veiligheid van spelers en staf gaat boven alles. De wereld staat al lange tijd op zijn kop. Dan is deze afgelasting misschien wel het minst erge.

Het duel in Herne zou eigenlijk om 20.00 uur beginnen. Omdat alle amateurteamsporten voor volwassenen, waarbij het onmogelijk is 1,5 meter afstand te houden, sinds 13 oktober verboden zijn, kan de ploeg van coach Bo Subr zijn thuisbeurten niet op eigen terrein spelen. De DEB zal zo snel mogelijk met een nieuwe datum komen.

WINST EN VERLIES

Op de tweede speeldag van het seizoen stonden Hamm en Tilburg ook al tegenover elkaar. In een leeg Beta Finanz Eissportarena won de drievoudig Oberliga Meister na shootouts met 1-2. Domper was de game misconduct voor alleskunner Jordy Verkiel. Trappers nummer 13 werd tweeënhalve minuut voor het einde van het middenstuk door referee Nicolas Neutzer naar de kleedkamer verwezen. ‘For me it wasn’t 5 and a game’ sprak Bo Subr na afloop. ‘It was a tough hit. But it was a hip check and definitely not knee on knee. Unfortunately, we will miss him in Erfurt on Friday too.