Terug naar Nieuws

Tuesday’s round-up – editie 58

Wat een dag extra rust niet allemaal kan doen. Tilburg Trappers kwam dit weekeinde slechts een keer in actie. Maar hoe!? De manschappen van coach Bo Subr wasten de oren van Herner EV 1-7.

Ook in de achtenvijftigste editie van de Tuesday’s round-up blikken we terug op het voorbije speelweekend met onder andere aandacht voor de grootste Tilburgse zege in Herne, de horroravond van Björn Linda, spoeling dun, Hannover boven en de man met de mooiste naam in de Oberliga Nord.

GROOTSTE ZEGE

Tilburg Trappers boekte zondagavond een eclatante zege. Herner EV werd in de eigen Hannibal Arena met liefst 1-7 verslagen. Het is de grootste overwinning van de Tilburgers op de formatie van coach Danny Albrecht sinds de 2-7 in oktober 2017. Het was negentien maanden geleden dat Trappers voor het laatst buiten de stadsgrenzen won van Herne. 18 april 2019 werd het in 3-5 in game 4 van de halve finale van de play-offs.

Een zege van het collectief’, zo vatte Mickey Bastings het gevoel in de Tilburgse kleedkamer in vijf woorden samen. Illustratief hiervoor was het scoresheet waar het trio (Reno) de Hondt, (Jonne) de Bonth en (Mickey) Bastings 6 punten verzamelde, terwijl (Danny) Stempher, (Bartek) Bison en (Diego) Hofland na 60 minuten 1 goal en 4 assists konden overleggen. Kevin Bruijsten was samen met Max Hermens en Raymond van der Schuit goed voor 3 punten en hetzelfde aantal punten was er voor  (Wouter) Sars, Ties van Soest en (Delaney) Hessels.

VRIJGEVIG HERNE

Niet alleen de horeca in de Herner thuishaven toonde zich zondagavond bijzonder gul (gratis koffie, thee, fris en warme hap voor de aanwezige vrijwilligers en pers) ook de groen, wit, rode brigade was bijzonder vrijgevig richting zijn Tilburgse gasten. ‘Nothing went right, all went wrong,’ luidde de snoeiharde conclusie van coach Danny Albrecht. ‘If you play Tilburg, and we know this for five years, you have to work. It’s the best skating, hardest playing and hitting team in the league. If you’re not ready to play, it’s going to be like it was tonight.

Waar Björn Linda in het verleden met fenomenale optredens menigmaal Trappers tot wanhoop dreef, zal de 31-jarige sluitpost zondagavond het liefst zo snel mogelijk willen vergeten. Zo schoof hij bij de 1-3 (van Mickey Bastings) het bevroren rubber zo in de stick van Reno de Hondt, vlogen de vierde en vijfde Tilburgse treffer simpel onder zijn vanghand tegen de netten en verwerkte hij een polsschot van Ties van Soest zeer zwak waardoor het voor Tijn Jacobs een koud kunstje was om zijn eerste doelpunt van het seizoen aan te tekenen.

SPOELING DUN

Na de monsterzege tegen Herne wachten komend weekend TecArt BlackDragons en Hannover Scorpions. Coach Bo Subr zal de gedachten van zijn spelers weg moeten houden bij het duel zondag tegen de koploper in de Oberliga Nord, want Erfurt is geen katje meer om zonder handschoenen aan te pakken. De mannen van Raphael Joly staan met 8 punten uit 6 wedstrijden keurig op plaats 6. Slechts 3 punten achter Tilburg.

Een snelle comeback van Kilian van Gorp zou de Tsjechische oefenmeester wel goed uitkomen want de spoeling in verdedigend opzicht is dun. Zeker na de (automatische) schorsing voor Jordy Verkiel na zijn korte handgemeen met Colton Kehler  Daarbij kreeg de reeds drukke Tilburgse ziekenboeg (Ryan Collier, Floris van Elten en Boet van Gestel) er met het uitvallen van Bartek Bison na de roekeloze check van Kehler een nieuwe patiënt bij.

HANNOVER BOVEN

Twee ijshockeyteams in één stad. In Nederland nagenoeg ondenkbaar, maar in Hannover al jarenlang heel gewoon. De rivaliteit is groot. Waar de Scorpions bekend staan als de ploeg van de elite, zijn de Indians van het gewone volk. Op dit moment is alles hosanna in de hoofdstad van de Duitse deelstaat Nedersaksen want de Schorpioenen zijn lijstaanvoerder in de Oberliga Nord met 13 punten, op één punt gevolgd door de troepen van Lenny Soccio.

Aan de Schneidestraße in het stadsdeel Kleefeld excelleren momenteel twee Canadezen aangevuld met een 36-jarige Slowaak. Parker Bowles, Brett Bulmer en Branislav Pohanka waren in de confrontaties tegen Herforder EV (3-5) en Krefelder EV 81 (4-8) gezamenlijk goed voor 8 goals en 15 punten.

DE MOOISTE NAAM

Eagle (Idaho, Amerika). Een speldenknop in het noordoosten van de Verenigde Staten. Het is hier dat August von Ungern-Sternberg Kuzara op 27 juni 1997 het levenslicht zag. De 23-jarige aanvaller van Rostock Piranhas valt niet alleen op door zijn naam. Vrijdagavond, in de met 6-7 verloren krachtmeting met Erfurt scoorde hij liefst drie keer voor zijn nieuwe broodheer.

Na een try-out periode van twee maanden kreeg de forward een contract aangeboden door Rostock. Hij moest bij de Roofvissen voor doelpunten gaan zorgen. Met vier goals in vijf ontmoetingen maakt Duits Amerikaan vooralsnog het vertrouwen van coach Niels Garbe volledig waar.