Terug naar Nieuws

Herner EV vs. Tilburg Trappers (1-7)

Trappers wint van Herne in wedstrijd ‘volgens het boekje’

Mickey Bastings noemde het naderhand ‘een wedstrijd volgens het boekje’. In een enerverende zestig minuten scoorde Trappers gisteravond de eerste twee powerplaygoals deze competitie en moest Herner EV zich achter de oren krabben nadat zij met 1-7 verloren van Tilburg.

Na acht minuten spelen scoorde Tilburg gisteren de eerste goal: een prachtige combinatie tussen Verkiel, Stempher en Hofland. Laatstgenoemde gaf het laatste zetje waardoor goalie Björn Linda de puck achter zich zag verdwijnen. Vijf minuten later belandde een schot van de blauwe lijn op het heft van de stick van Ian Meierdres. De puck viel voor hem op het ijs en Patrick Asselin stond precies goed om vervolgens de enige goal te maken voor Herne deze zondag.

POWERPLAY

De eerste twintig minuten waren een magere afspiegeling van de machtsverhoudingen op het ijs. Trappers was duidelijk de betere ploeg. De 1-2 was de eerste powerplaygoal van Trappers dit seizoen. Kevin Bruijsten wist een schot van de blauwe lijn door Giovanni Vogelaar vlak voor de goal van Linda van richting te veranderen en de puck vloog in het dak van het doel. Captain Mickey Bastings: “We hebben deze week getraind op onze powerplay dus dan is het natuurlijk een opluchting als we deze ook weten te maken. Wat dat betreft is het volgens het boekje gegaan. Precies zoals wij wilden dat het ging.

HEEL GOED

In de tweede periode ging Tilburg door op de ingeslagen weg en had ook nu licht overwicht. Herne werd slechts sporadisch gevaarlijk als zij een powerplay hadden. Met een deflectie door Mickey Bastings van een schot van de blauwe lijn viel de 1-3. Tijdens opnieuw een powerplay voor Tilburg stond Kevin Bruijsten helemaal vrij waarna deze snoeihard over de vanghand van Linda scoorde. Drie seconden voor de dweil was het Reno de Hondt, die bediend werd door Delaney Hessels, net vers van de strafbank, die de vijfde goal voor Tilburg maakte. “In het begin van de wedstrijd ging het nog allebei de kanten op, maar op een gegeven moment namen wij het over en ik kan wel zeggen dat wij heel goed waren,” aldus Bastings.

MASSIVE PENALTY

Het enige smetje van de tweede periode is het verlies van Bartek Bison na een pittige check van de Canadees Colton Kehler. Daarna ontstond een opstootje tussen Jordy Verkiel, die het voor zijn ploeggenoot opnam, en Kehler waardoor beiden vijf minuten en een game aan hun broek kregen. Bo Subr was na de wedstrijd niet te spreken over de actie van Kehler: “For me that’s a massive penalty. It’s the same guy who ran over the Scorpions goalie on Friday and today he does this.

‘ALL WENT WRONG’

In de laatste periode kwam Herne nog steeds niet aan de bak, ondanks dat coach Danny Albrecht zijn spelsysteem aangepast had. “I didn’t think we would score anymore the way we were playing, so I gave our younger guys a chance and try to create some more rushes.” Het mocht niet baten voor de groen-wit-rode ploeg. Met goals van Alexei Loginov en Tijn Jacobs bracht Trappers de eindstand naar 1-7. “Nothing went right, all went wrong,” vatte Albrecht de prestaties van Herne samen. “If you play Tilburg, and we know this now for five years, you have to work. It’s the best skating, hardest playing team in the league. If you’re not ready to play, it’s going to be like it was today.

Wedstrijdsheet
Samenvatting en persconferentie