Terug naar Nieuws

GAMEDAY: Herner EV vs. Tilburg Trappers

Herne wil ‘eenvoudig en snel’ spelen tegen Tilburg Trappers

Dit weekend staat er maar één wedstrijd op de planning voor Trappers. Vanavond kunnen de Tilburgers dus fris en fruitig de tegenstander in de ogen kijken. Daarentegen heeft tegenstander Herner EV afgelopen vrijdag gewonnen van Hannover Scorpions en zal dus de overwinningsroes, ook tegen Trappers, in stand willen houden.

Herne stond er goed voor na de eerste twee gespeelde wedstrijden. De groen-wit-roden wonnen ruim van Icefighters Leipzig in hun openingsgame (7-2) en uit werd ook Saale Bulls van het ijs geveegd (1-4). Aan die positieve vibes werd echter abrupt een einde gebracht toen Herne afgelopen zondag met 2-5 verloor in eigen huis van Diez-Limburg. Een gevalletje watskeburt?

EENVOUDIG EN SNEL

Coach Danny Albrecht sprak van een blamage: “Deze week hebben we aan veel kleine dingen gewerkt die ik afgelopen zondag niet leuk vond. We willen eenvoudiger en sneller ijshockey spelen.” En dat is vrijdag zeker gelukt! Zijn team won met 4-6 in Hannover van koploper Scorpions. “We speelden beter dan de vorige keer,” vatte Albrecht de wedstrijd droog samen.

GOALIETRIO

In een wedstrijdverslag roemt dagblad Westdeutsche Allgemeine niet alleen de goals van Herne, maar ook de goed georganiseerde verdediging. Het goalietrio van de club, met de welbekende Björn Linda als eerste keeper, is daar een belangrijk onderdeel van. Naast Linda staan ook de jonge Jonas Neffin en de ervaren Christian Wendler ter beschikking.

Albrecht over nieuwkomer Neffin: “Jonas heeft vorig seizoen al laten zien dat hij een heel goede keeper kan zijn. Voor zijn leeftijd heeft hij een heel relaxte levenshouding, goed positiespel en hij straalt rust uit.” De 20-jarige goalie wordt uitgeleend door Iserlohn Roosters (DEL). Vorig jaar werd hij uitgeleend aan Blue Devils Weiden waar hij twintig keer op het ijs stond en een goals against average van 4.35 had.

TOPKEEPERS

Het gaat erom dat je een puck meer stopt dan je collega aan de overkant,” vatte Tilburg goalie Ian Meierdres vorig jaar zijn aandeel in het team samen. “Zodat jouw team elke avond de kans heeft om te winnen!” Voorlopig slaagt het goalietandem van Ruud Leeuwensteijn en Ian Meierdres voortreffelijk in deze opzet. Na vier gespeelde wedstrijden bezet het duo de bovenste twee plekken in het keepersklassement in de Oberliga Nord. Leeuwensteijn kan een goals against average van 0.96 overleggen, terwijl het GAA van Ian 1.50 is. Björn Linda staat van het Herner Torhütertrio het hoogste genoteerd in dat klassement op de vijfde plek met een GAA van 2.33.

KLASSEMENT

Coach Danny Albrecht kijkt uit naar de wedstrijd tegen Tilburg Trappers vanavond. “Na dit weekend weten we waar we staan als club in de Oberliga.” In het klassement staat Scorpions na vijf gespeelde wedstrijden op de eerste plaats met elf punten. Tilburg en Herne hebben elk vier wedstrijden gespeeld. Herner EV staat op plaats twee met negen punten, Trappers op de vierde plek met acht punten. Hannover Indians vult de derde plaats met eveneens negen punten na vijf gespeelde wedstrijden.

De wedstrijd vanavond begint om 18u30 en zal live te volgen zijn via Sprade TV.