Terug naar Nieuws

Tuesday’s round-up – editie 57

Aan de ongeslagen status van Tilburg, Halle en Herne kwam het afgelopen weekend abrupt een einde. Trappers verloor zondagavond met 3-1 in en van Hannover (Scorpions), terwijl Halle zowel tegen Herne ten onder ging. De komende opponent van de ploeg van Bo Subr dolf zondagavond in eigen huis het onderspit tegen Diez-Limburg.

Zondagavond was de minst productieve speelronde tot nu toe. In de vijf duels vielen slechts 31 treffers. Daarentegen werd er in de vijf wedstrijden van de vrijdag lustig op los gescoord. Liefst 40 keer lieten de spelers het net bollen. In deze editie van de Tuesday’s round-up aandacht voor de gekruiste vingers van Bo Subr, corona in Oberliga Süd, een gebroken wijsvinger in Hannover en

FINGERS CROSSED

Alle amateurteamsporten voor volwassenen, waarbij het onmogelijk is 1,5 meter afstand te houden, werden woensdag 14 oktober verboden. Dat maakte het premier Mark Rutte tijdens zijn persconferentie bekend. Het Oberliga team van Tilburg Trappers werd ook getroffen door deze maatregel omdat sportkoepel NOC*NSF hen de topsportstatus niet heeft toegekend.

In de aanloop naar het enige duel voor Tilburg dit weekeinde hoopt Trappers-coach Bo Subr dinsdagavond op positief nieuws uit Den Haag wanneer premier Rutte wederom een persconferentie geeft over de nieuwe maatregelen om het aantal coronabesmettingen in Nederland terug te dringen. ‘I’m keeping my fingers crossed and hope that we can practice with the team in Tilburg and not have to travel to Wesel again.’

CORONA IN ZUID

Waar het in de Oberliga Nord vooralsnog rustig is met het aantal coronabesmettingen grijpt het virus in de zuidelijke divisie hard om zich heen. Lindau Islanders (15 spelers en een staflid positief getest) en Starbulls Rosenheim (ten minste drie geïnfecteerde spelers) zitten tot eind november in quarantaine. Ook duels van HC Landsberg (zeven besmette spelers en twee stafleden) en Höchstadter EC (volgens de club meerdere besmettingen) werden om die reden uitgesteld.

We volgen de ontwikkelingen op de voet’, vertelt Marc Hindelang, vice-voorzitter van de Duitse IJshockeybond (DEB). ‘Per speelronde beslissen we welke wedstrijden er door kunnen gaan en welke niet. Voorafgaand aan het seizoen hebben we alle clubs erop gewezen dat er een grote mate van flexibiliteit gevraagd wordt. Daarom hebben we ook verschillende competitie scenario’s klaarliggen.

GEBROKEN WIJSVINGER

Hannover Scorpions zal het naar verwachting zes weken zonder Alex Heinrich moeten stellen. De 32-jarige verdediger raakte in de derby tegen Hannover Indians geblesseerd. Naar nu blijkt heeft Heinrich een breuk in zijn wijsvinger opgelopen.

Alex maakte deze zomer de overstap vanuit Kassel waar hij in de vorige ijshockeyjaargang nog aanvoerder van de Huskies was, maar tevens te horen kreeg dat zijn verbintenis niet verlengd zou worden. ‘Voor mij persoonlijk was het een verloren jaar vanwege mijn blessures, maar ik had het nog steeds niet verwacht. Het was een vreemd einde omdat het zo abrupt kwam. Ik had het anders gewild’, aldus Scorpions nummer 78.

RUUD & IAN

Genoeg is genoeg, zeg ik altijd. Je gaat niet elk duel de nul houden. De ene wedstrijd krijg je er drie tegen, de week erop vier en de ontmoeting daarna slechts een. Het gaat erom dat je een puck meer stopt dan je collega aan de overkant zodat jouw team elke avond de kans heeft om te winnen’, sprak Trappers-doelman Ian Meierdres vorig jaar december in een interview voor de website van de drievoudig Oberliga Meister.

Voorlopig slaagt het goalie tandem van Tilburg Trappers, Ruud Leeuwesteijn en Ian Meierdres, voortreffelijk in deze opzet. Na vier gespeelde wedstrijden bezet het duo de bovenste twee plekken in het keeperklassement in de Oberliga Nord. Leeuwesteijn kan een goals against average van 0.96 overleggen, terwijl het GAA van Ian 1.50 is.