Terug naar Nieuws

Hannover Scorpions vs. Tilburg Trappers (3-1)

TRAPPERS VERLIEST VAN ZICHZELF EN HANNOVER

Achteraf knaagde het besef dat er meer in had gezeten. Tilburg Trappers liet zondagavond een kans liggen om alleen koploper in de Oberliga Nord te worden. De Tilburgers waren zeker niet minder dan de thuisclub, maar vergaten dat uit te drukken in de score: 3-1.

Hannover is een ervaren ploeg met jongens die weten wat ze met de puck moeten doen, maar wij kunnen (veel) beter dan we vanavond hebben laten zien. Je kunt stellen dat het ongelukkig is dat we hebben verloren, maar je moet het uiteindelijk wel zelf doen’, keek Danny Stempher na afloop schuldbewust in de spiegel. ‘Hopelijk trekken we hier lessen uit voor de toekomst, te beginnen met de ontmoeting zondag in Herne. Daar moeten we als team laten zien met tegenslagen te kunnen omgaan.

JAGEN

Een gehavende opponent (verdedigers Jan Niklas Pietsch en Alexander Heinrich en right winger Christoph Kabitzky ontbraken) in een lege hus de Groot Eisarena. Alles leek aanwezig voor de zevende Tilburgse triomf in twaalf confrontaties met de Schorpioenen in de hoofdstad van de Duitse deelstaat Nedersaksen. Maar het liep allemaal anders.

Vanaf het eerste fluitsignaal van referee Tony Engelsmann was Trappers aan het jagen. Op de puck, de tegenstander, maar vooral op zichzelf. Natuurlijk resulteerde dit in kansen en mogelijkheden, maar ook in foute keuzes en onzorgvuldigheden in de passing. Zo schoof Jordy van Oorschot na tien minuten in zijn eigen verdedigingsvak het bevroren rubber zo in de stick van Tomi Wilenius. De Fin schoot de puck tot opluchting van Trappers nummer 44 naast.

Ondanks de slordigheden was de geelblauwe formatie (zonder Alexey Loginov, Ryan Collier, Floris van Elten, Boet van Gestel en Bartek Bison) tot aan de drieëndertigste minuut de bovenliggende partij, scoorde het een keer en leek men op weg naar zijn vierde overwinning op rij. De gelijkmaker van Scorpions-captain Mario Valery Trabucco zorgde echter voor de ommekeer.

‘NIET GEZIEN’

Zoals reeds gememoreerd vormde de eerste anderhalve periode van de wedstrijd inderdaad de sterkste fase van de drievoudig Oberliga Meister, maar het vizier stond niet op scherp of men vond de degelijke Scorpions-goalie Brett Jaeger op zijn weg. Vlak na de eerste thee kreeg Trappers loon naar werken. Wouter Sars bediende Ties van Soest, die de puck hard tegen de touwen zwiepte. Voor de 20-jarige aanvaller betekende het zijn eerste treffer van het seizoen.

Waar Tilburg met een man meer op het ijs niet tot een fatsoenlijk schot op doel kwam, toonde Mario Valery Trabucco vijf minuten later hoe het wel moest. ‘Die puck heb ik niet gezien. Mickey (Bastings) probeerde hem nog te blocken, maar stond net niet goed in de baan van het schot’, aldus een balende Ian Meierdres. 113 tellen later was de Trappers sluitpost andermaal kansloos. ‘Bij de tweede goal zie ik het schot van Strakhov vanaf de blauwe lijn vertrekken. De puck viel in het clubje van (Christoph) Koziol en Ninho (Hessels). Daar werd hij van richting veranderd en zo stond het ineens 2-1.

ALUMINIUM

Na de onderbreking ging de zoektocht van Trappers naar de gelijkmaker verder, maar Jaeger wenste niet te capituleren. De 37-jarige keeper had een engeltje op de lat bij een schot van Raymond van der Schuit. Aan de andere kant ontsnapten de manschappen van coach Bo Subr aan een grotere achterstand toen eerst Roman Pfennings en daarna Tomi Wilenius het aluminium (paal) teisterden.

Anderhalve minuut voor tijd ruilde Bo Subr zijn goalie in voor een extra veldspeler. Het mocht niet baten want 11 seconden later strooide Robert Peleikis met een empty netter nog wat extra zout in de Tilburgse wonden. Toch stak de Tsjechische oefenmeester ook de hand in eigen boezem. ‘We made mistakes that cost us the game. No pressure on the puck led to the first goal. On the second one we had the chance to get the puck out of our zone but didn’t.

POSITIEF NIEUWS

Zodoende hield Trappers een fikse kater over aan de eerste krachtmeting met de Scorpions deze ijshockeyjaargang. Vooral de powerplay is (0 uit 16 pogingen) is een zorgenkindje. Subr: ‘Somebody has to step up, take charge of the puck and make things happen on the powerplay. We look for plays that are not there and there are powerplays where we are outworked by our opponent. That’s not Trappers’ hockey!

Komend weekeinde komt Tilburg slechts een keer in actie, zondag in Herne. In de aanloop naar dit duel hoopt de Trappers-coach dinsdagavond op positief nieuws uit Den Haag wanneer premier Rutte wederom een persconferentie geeft over de nieuwe maatregelen om het aantal coronabesmettingen in Nederland terug te dringen. ‘I’m keeping my fingers crossed and hope that we can practice with the team in Tilburg and not have to travel to Wesel again.

Wedstrijdsheet en samenvatting
Afbeeldingen van: HB IseSide Pictures