Terug naar Nieuws

GAMEDAY: Hannover Scorpions vs. Tilburg Trappers

Strijd om koppositie klassement tussen Trappers en Scorpions

Vanavond sluit Trappers weekend af, met wat ongetwijfeld een pittige wedstrijd zal worden, tegen medekoploper in de competitie Hannover Scorpions. “Onze aartsrivalen komen naar Mellendorf,” kondigen de Schorpioenen de komst van Trappers aan. Vanavond weten we wie van de twee het onderspit delft en wie de nieuwe klassementsleider wordt!

Zowel Trappers als Scorpions hebben in de eerste drie wedstrijden acht punten verzameld. Beide teams wonnen twee keer regulier en één keer na penaltyshots. Alle twee de teams hebben een doelsaldo van +7. Klein verschilletje toch wel: Scorpions scoorde in totaal 17 goals en kreeg er 10 tegen. Trappers maakte in totaal 10 goals en kreeg er slechts 3 tegen. Overigens staat nieuwkomer Herford met zeven punten vlak onder de twee topclubs in het klassement.

ONGESLAGEN

Vorig weekend won Hannover in overtime van Hamburg Crocodiles (4-3 na penalty’s) en de derby tegen Hannover Indians met 4-2. Afgelopen vrijdag moest Rostock Piranhas zwaar door het stof tegen de Mellendorfers: Scorpions won met 9-5. Net als Tilburg Trappers is Hannover Scorpions dus nog ongeslagen dit seizoen. Het enige andere team in Oberliga Nord dat ook nog geen verlies achter zijn naam heeft staan is Herner EV.

TOMI WILENIUS

Opvallend is de rol van import Tomi Wilenius. De Finse center, geboren in Nokia, doorliep de jeugdopleiding van de Finse topclub Ilves en maakte in 2011 ook zijn debuut op het hoogste niveau voor de ploeg uit Tampere. Na stops bij verschillende teams in zijn vaderland en Italië, streek de aanvaller neer in Zell am Zee. Met zes goals achter zijn naam is hij nu topscorer in de Oberliga Nord.

BYE BYE BOMBIS

Coach Tobias Stolikowski is bijzonder blij met de komst van de Fin naar zijn team. “Ik weet zeker dat we veel plezier aan Tomi zullen beleven,” zei de debuterende coach bij de aanstelling van Wilenius in juli. Met onder andere de komst van Wilenius en Alexander Heinrich, voormalige captain van DEL2 team EC Kassel Huskies, hoopt Stolikowski het verdriet te verlichten na het vertrek van Björn Bombis naar Herford.

RIJMELARIJ

Met Sinterklaas weer in het land, is het altijd fijn als er een goede rijm op papier staat. Of in dit geval op het ijs: duo De Hond en De Bonth stal vrijdag de show voor Tilburg Trappers in Erfurt. Nadat Diego Hofland de score in de eerste periode opende, maakte Reno de Hond na de eerste pauze twee prachtgoals vlak na elkaar. Daarna wist hij maatje Jonne de Bonth voor de vierde goal de puck zo aan te spelen waardoor ook hij de puck achter goalie Konstantin Kessler in het net werkte. Reno de Hond: “De score had zelfs nog hoger uit kunnen vallen, als we beter met onze kansen waren omgesprongen.” Maar, zegt de snelle aanvaller: “Het zijn de punten die tellen!

VERTROUWEN

Vanavond speelt Tilburg dus tegen Hannover Scorpions. Jonne de Bonth heeft vertrouwen in de wedstrijd. “De afgelopen jaren was het elke keer een heksenketel als we daar speelden. Dat zal vanavond compleet anders zijn. Het liefst speel je met publiek, maar het is nu niet anders. Wanneer wij bij de les zijn vanavond, moeten we in ieder geval ook daar een goed resultaat kunnen halen.

De wedstrijd vanavond begint om 18u30 en is live te volgen via Sprade TV.