Terug naar Nieuws

TecArt BlackDragons vs. Tilburg Trappers (1-4)

DUO DE BONTH EN DE HONDT STEELT SHOW IN ERFURT

Tilburg Trappers heeft met gemak zijn derde duel in de Oberliga Nord gewonnen. Na de dubbelslag in het openingsweekend tegen Hannover Indians en Hammer Eisbären won de ploeg van coach Bo Subr met 1-4 in en van Erfurt. Jonne de Bonth en Reno de Hondt tekenden samen voor drie goals en zeven punten.

De Tsjechische oefenmeester had in de aanloop naar de wedstrijd in de hoofdstad van de Duitse deelstaat Thüringen verschillende malen gewezen op het belang van een goed resultaat voor Trappers. De drievoudig Oberliga Meister was het aan zichzelf verplicht de drie punten binnen te halen. En dat deed men!

GEWAARSCHUWD

Toch was de koploper in de Oberliga Nord gewaarschuwd toen men vrijdagochtend de bus instapte voor de 529 kilometer lange rit naar de Kartoffelhalle. De equipe onder leiding van oud-Trapper Raphael Joly won op de eerste speeldag in Leipzig en verloor afgelopen zondag slechts met 1-3 van Hamburg.

‘Erfurt uit is altijd lastig. Het is een cliché, maar het klopt wel. Zwaar ijs, raar licht, lange busreis en geen publiek op de tribune. Dan moet de motivatie vooral uit jezelf komen. Vorig jaar verloren we hier na verlenging. Dat wilden we onszelf niet nog een keer laten gebeuren’, sprak Reno de Hondt na afloop.

GOED VOOR DE DAG

De geelblauwe brigade had de boodschap van zijn coach ter harte genomen want men kwam prima voor de dag tegen de Zwarte Draken. Diego Hofland bezorgde Tilburg een uitstekende start door na vijftien minuten de puck het laatste zetje te geven. Voor de geboren Rotterdammer betekende het zijn derde goal in even zo veel wedstrijden. Trappers had weliswaar een overwicht, maar de thuisclub werd toch enkele keren gevaarlijk. Zo was Reto Schüpping vlak voor de dweil dichtbij de gelijkmaker.

Met twee doelpunten gaf Reno de Hondt zijn ploeg in het eerste deel van het middenstuk meer lucht. Bij de 0-2 sleepte de kleine aanvaller het bevroren rubber om een Erfurter verdediger heen alsof hij er niet stond om de puck vervolgens achteloos over Black Dragons doelman Konstantin Kessler heen te liften. Amper vier minuten later was het weer raak voor De Hondt, die een inzet vanaf de blauwe lijn doeltreffend van richting veranderde.

ZAND IN MOTOR

Een tegentreffer van Arnoldas Bosas gooide even wat zand in de Tilburgse motor. In de dying seconds van de tweede periode pakte de bezoekers de draad weer op. ‘Reno kreeg de puck aan de boarding. Gelukkig zag hij me de diepte in gaan. Zijn pass was perfect op maat en dus kon ik ineens moederziel alleen op de keeper af’, haalde Jonne de Bonth zijn doelpunt nog eens terug in herinnering.

In het slotstuk kon de thuisclub Trappers niet echt verontrusten. De organisatie aan Tilburgse zijde was prima op orde. Bij de schaarse momenten dat Erfurt wel tot een doelpoging kwam, stond Ruud Leeuwesteijn op de goede plek. Zo redde hij uitstekend toen Kyle Beach hem met een polsschot probeerde te passeren en had hij ook een passend antwoord op een inzet van Felix Schümann.

MEDEKOPLOPER

Met een lekker gevoel stapte Trappers nummer 77 dan ook in de bus terug naar Tilburg. ‘Natuurlijk kan het nog beter, maar de punten tellen. De score had zelfs nog hoger uit kunnen vallen wanneer we beter met onze kansen waren omgesprongen.’ Zondagmiddag (aanvang 18.30 uur) wacht de volgende krachtmeting: bij medekoploper Hannover Scorpions, die vanavond met 5-9 zegevierden in Rostock.

Het liefst speel je met publiek, maar het is niet anders. De afgelopen jaren was het elke keer een heksenketel als we daar speelden. Dat zal deze zondag compleet anders zijn’, keek Jonne de Bonth nog eens terug op de eerder bezoekjes aan de hus de groot EISARENA. ‘Ik heb niet echt een goed beeld hoe hun team eruitziet, maar wanneer wij bij de les zijn, moeten we ook daar een goed resultaat kunnen halen.

Wedstrijdsheet en samenvatting