Terug naar Nieuws

GAMEDAY: TecArt BlackDragons Erfurt vs. Tilburg Trappers

Fit en vechtlustig Erfurt volgende tegenstander Tilburg Trappers

Met twee keer winst achter hun naam, maakt Tilburg zich op voor het volgende speelweekend. Vanavond speelt Trappers tegen Erfurt. Met één gewonnen en één verloren wedstrijd op hun naam, is Black Dragons gebrand op een thuiszege vanavond.

Vorig jaar was hij assistent-coach in Duisburg, maar dit seizoen staat Raphael Joly voor het eerst op eigen benen als hoofdcoach van TecArt Black Dragons Erfurt. “Ik wil elke speler helpen zichzelf te verbeteren en een professionele sfeer creëren,” zei de nieuwbakken trainer tegen Eishockey News tijdens een trainingsweekend voorafgaande dit seizoen.

TEMPO

De eerste wedstrijd van Erfurt zag er dan ook veelbelovend uit: de Zwarte Draken wonnen met 1-5 in Leipzig van Icefighters. “Een verdiende overwinning,” aldus Joly. “We maakten het onszelf nog lastig door te veel tijdstraffen. In de derde periode gaf het verschil in conditie de doorslag. Ze konden ons tempo niet meer bijbenen waardoor we uitliepen van 1-2 naar 1-5.”

TIJDSTRAFFEN

De thuiswedstrijd voor Erfurt op zondag verliep echter minder rooskleurig. Met 1-3 verloren ze van het sterk spelende Crocodiles Hamburg. Erfurt’s nieuwe goalie Konstantin Kessler moest lijdzaam toezien hoe het befaamde duo Dominik Lascheit en Thomas Zuravlev ieder een puck achter hem in het net wisten te werken (en in de tweede periode leverde het duo ook de beslissende assist voor de derde tegengoal, gescoord door Patrick Saggau). Het was nieuwkomer Kevin Beach die voor Erfurt nog een tegengoal wist te scoren. In de derde periode floreerden de Dragons vooral opnieuw in tijdstraffen, waardoor de kans op een aansluittreffer heel klein werd.

KEVIN BEACH

De 30-jarige Canadees Kevin Beach speelt naast de bij Trappers wel bekende import Arnoldas Bosas, die vorig jaar nog voor Hannover Indians speelde. Beach scoorde twee jaar terug nog 14 goals voor de Tölzer Löwen in DEL2 en staat dus zijn mannetje. Omdat Tyler Mosienko (vorige jaar nog actief voor Saale Bulls Halle) zijn thuisland Canada niet wil verlaten vanwege het risico van Corona, moest Erfurt nog snel een andere import zien te vinden voor dit seizoen. Met een goal per wedstrijd tot nu toe lijkt Beach een prima vervanger te zijn.

FIT EN VECHTLUSTIG

Voor zover twee wedstrijden al een goed beeld kunnen geven, kan Trappers zich dus klaar maken voor een fitte en vechtlustige selectie van Erfurt. Op de openingsspeeldag won Tilburg met 1-4 van Hannover Indians en afgelopen zondag, na penalty’s, met 1-2 van nieuwkomer Hammer Eisbären. Men had de pech dat Hamm een voortreffelijke doelman tussen de palen had staan. Toch kon de Russisch-Duitse goalie Ilya Sharipov niet verhinderen dat Trappers via een benut penaltyshot van Diego Hofland alsnog als overwinnaar van het ijs stapte.

JORDY VERKIEL

Helaas moet Trapperscoach Bo Subr het vanavond zonder Jordy Verkiel doen. Hij kreeg tijdens de wedstrijd tegen Hamm een Game Misconduct aan zijn broek vanwege een vermeende check op de knie. Subr: “For me it wasn’t 5 and a game. It was a tough hit, but it was a hip check and definitely not knee on knee. Unfortunately, we will miss him in Erfurt.

De wedstrijd begint vanavond om 20.00 uur en is live via Sprade TV te volgen.