Terug naar Nieuws

GAMEDAY: TecArt Black Dragons vs. Tilburg Trappers

TecArt Black Dragons vreest komst Tilburg Trappers

De thuiswedstrijd tegen Black Dragons vanavond is omgezet naar een uitduel. Met de monsterzege tegen Herne van afgelopen zondag op zak, reist Tilburg Trappers vandaag af naar Erfurt voor de tweede confrontatie met de Zwarte Draken van dit seizoen.

Twee weken geleden kwam, zag en overwon Trappers in Erfurt. De Thüringer Allgemeine vatte het goed samen: als de bus met het gele kenteken de stad in rijdt, dan betekent dat gevaar! En Tilburg was inderdaad zeer gevaarlijk op het ijs tegen Black Dragons en won met 1-4. Het was het duo De Bonth en De Hondt die de show stal: samen tekenden de gevleugelde aanvallers voor drie goals en zeven punten.

KLASSEMENT

Toch is Black Dragons geen katje om zonder handschoenen aan te pakken. De mannen van Raphael Joly staan met acht punten uit zes wedstrijden keurig op plaats zes in het klassement. Slechts drie punten onder Tilburg. Kevin Beach is de man om in de gaten te houden. De Canadees maakte in totaal zes wedstrijden evenzoveel goals. Alleen in de wedstrijd tegen Trappers op 13 november scoorde hij niet.

SCHORSING

De spoeling wordt dun achterin,” zei de Tilburgse captain Mickey Bastings na de wedstrijd tegen Herner EV afgelopen zondag. “Op papier hebben we negen verdedigers, maar daar blijven er nu maar vier van over.” Hij doelde op de schorsing van Jordy Verkiel, na een handgemeen met de Canadese Hernerspeler Colton Kehler. Saillant detail: twee weken geleden ontbrak Verkiel ook tijdens het duel tegen Erfurt, toen vanwege een vermeende check-to-the-knee tijdens de wedstrijd tegen Hammer Eisbären.

GEEN SCHANDE

Vorig weekend speelde Erfurt twee wedstrijden: in Rostock wonnen ze na shootouts van de Piranhas in een doelpuntrijk duel. Het werd 6-7. Op zondag verloren ze in eigen huis van Hannover Scorpions, in overtime, met 3-4. “Draken laten zich niet makkelijk temmen,” staat op de site van Erfurt over de wedstrijd tegen Scorpions. “Het is natuurlijk jammer als de schoten er niet in gaan, maar we hebben laten zien dat we dit seizoen elk team kunnen bijhouden. In overtime verliezen van de koploper, is echt geen schande!” zei de trotse Joly na de wedstrijd.

Vanwege de coronarestricties kan Tilburg nog geen thuiswedstrijd spelen, vandaar dat de wedstrijd tegen Erfurt omgezet is naar een uitduel. De wedstrijd begint om 20.00 uur en is live te volgen op Sprade TV.