Terug naar Nieuws

TecArt Black Dragons vs. Tilburg Trappers (3-2)

TRAPPERS VINDT WATERLOO IN ERFURT

Het ene weekend is het andere niet. Waar Trappers afgelopen zondag Herner EV met 1-7 de oren wasten, gaf de uitbeurt in Erfurt vijf dagen later een compleet ander beeld te zien. En dus morsten de Tilburgers in de Kartoffelhalle dure punten: 3-2.

De krachtmeting tussen de ploegen van de coaches Raphael Joly en Bo Subr maakte andermaal duidelijk dat de ploegen in de Oberliga Nord enorm aan elkaar gewaagd zijn. IJshockeydwergen bestaan niet langer. Dankzij de zege vrijdagavond kwam de thuisclub, vorig seizoen slechts elfde, op gelijke hoogte met Tilburg. De Zwarte Draken hebben echter wel één wedstrijd meer gespeeld.

IMPROVISEREN

Op voorhand werd de ontmoeting met Erfurt als ‘lastig’ betiteld voor de drievoudig Oberliga kampioen. De selectie van oud-Trapper Joly zette eerder Halle al een hak (4-3) en boog vorige week pas na verlenging voor Hannover Scorpions. Daarnaast was Bo Subr en zijn Josh Mizerek met het ontbreken van vijf verdedigers (Ryan Collier, Jordy Verkiel, Kilian van Gorp, Floris van Elten, Boet van Gestel) én aanvaller Bartek Bison niet te benijden.

Het Tsjechisch-Amerikaans duo vond de oplossing door Jonne de Bonth met enige regelmaat als vijfde verdediger te laten meedraaien en Delaney Hessels aan de zijde van Diego Hofland en Danny Stempher te posteren. Op die manier liet men de overige aanvalslijnen zoveel mogelijk intact.

EVENWICHT

De contouren van een lastige avond tekenden zich al vroeg na het eerste fluitsignaal van referee Daniel Ratz af. In de eerste acht minuten van de wedstrijd raakte de thuisclub maar liefst driemaal het aluminium naast en boven Trappers-doelman Ian Meierdres. Eerst teisterde Reto Schüpping de lat, daarna was het de beurt aan Kyle Beach en tenslotte schoot Alexander Spister een niet te missen kans op de paal.

Een toevalstreffer bracht Tilburg aan de leiding. Op aangeven van Kevin Bruijsten en Danny Stemper maakte Raymond van der Schuit de 0-1. Voor de geboren Rotterdammer was het zijn eerste doelpunt van het seizoen. Vier minuten later herstelde Kyle Beach het evenwicht toen hij Meierdres in de korte hoek het nakijken gaf.

EASY CALL

Het middenstuk was nauwelijks anderhalve minuut oud toen Trappers andermaal op voorsprong kwam. Diego Hofland profiteerde optimaal van het screen dat Danny Stempher en twee Erfurter verdedigers (Sean Fischer en Thomas Schmid) voor BlackDragons sluitpost Konstatin Kessler optrokken. Over zijn blocker sloeg het bevroren rubber tegen de touwen: 1-2.

Met zijn achtste doelpunt van het nog jonge seizoen repareerde andermaal Kyle Beach de schade voor de gastheren. De vierde Duitse powerplay (na een easy call (high stick) tegen Max Hermens) vergrootte twee minuten voor de tweede dweil de zorgen voor de ploeg van Bo Subr. Alexey Loginov kreeg de puck niet uit zijn verdedigingsvak. Beach behield het overzicht en bediende Arnoldas Bosas op maat. De Litouwer zwiepte de zwarte schijf in de rechterbovenhoek (3-2).

ALEX HENRY

Waar Tilburg vorige week in Herne twee keer scoorde met een man meer op het ijs lukte het vanavond in drie pogingen niet één keer. Danny Stempher was er het dichtstbij, maar zijn inzet belandde jammerlijk op de paal. ‘During the summer I talked to Alex Henry, my former team mate in Den Haag. He’s now working as a development coach for the Arizona Coyotes in the NHL. I told him about my special teams setups. He really helped my with that.’ En het legt Joly zeker geen windeieren getuige de eerste plek in zowel het powerplay- als penalty kill klassement.

In de slotfase gooide Bo Subr al zijn troeven op tafel en joeg met zijn ploeg op de gelijkmaker. Erfurt piepte en kraakte, maar hield ondanks mogelijkheden voor Giovanni Vogelaar en Alexey Loginov stand. ‘You have to give credit to them. We had the lead twice but weren’t able to extend it. We have to make sure we’ll be better next game against Hannover Scorpions’, aldus de Trappers-coach na afloop.

#87

En dus was een 30-jarige Canadees dé man van de tweestrijd tussen Erfurt en Tilburg. Kyle Beach: In 2008 na een imposante juniorenperiode bij Everett Silvertips in de Western Hockey League als elfde (!!) overall door Chicago Blackhawks gedraft in de NHL Entry Draft. Tot wedstrijden voor de Hawks kwam het echter nooit. In 2014 maakte hij de overstap naar Europa. Na stops in Oostenrijk, Duitsland en Hongarije keerde de in North Vancouver (British Columbia) geboren center, spelend onder nummer 87, deze zomer terug naar onze Oosterburen.

A lot of good players became available because of corona. I wanted a player who can score goals but doesn’t mind to go into the dirty areas. Kyle’s that kind of guy’, licht Joly zijn keuze voor Beach toe. ‘In the game against Scorpions he was minus 2. He responded tonight. Not only with three point but also by winning face offs and doing all the little things right.

 

Wedstrijdsheet
Persconferentie en samenvatting