Terug naar Nieuws

Tuesday’s round-up – editie 55

Eindelijk weer ijshockey!

Eindelijk weer ijshockey! Na 250 wedstrijdloze dagen glijdt de harde zwarte gevulkaniseerde rubberen schijf weer over het bevroren water van de Wigwam.  In competitieverband wel te verstaan want in de aanloop naar de nieuwe ijshockeyjaargang oefenden alle ploegen er lustig op los.             

In editie 55 van de Tuesday’s round-up aandacht voor de start van het reguliere seizoen, twee nipte nederlagen voor Hannover Indians en DEL2 forward voor Herne.

‘GEWOON’ VAN START

Er ging maandagochtend een zucht van verlichting door de bestuurskamers van de 26 ploegen in de Oberliga. De Duitse IJshockeybond (DEB) hakte de knoop door en dus gaat de competitie aanstaande vrijdag ‘gewoon’ van start. Ondanks de strenge coronamaatregelen in ons land en bij onze Oosterburen wordt de Oberliga als topsport aangeduid. En voor topsporters geldt een uitzondering op de regels. Echter, de wedstrijden vinden vooralsnog wel plaats zonder publiek.

Tilburg Trappers begint zijn zesde Oberliga seizoen met een uitbeurt bij Hannover Indians. Het duel am Pferdeturm begint om 20.00 uur en wordt live aangeboden via Sprade TV. Twee dagen later zou de ploeg van coach Bo Subr nieuwkomer Hammer Eisbären ontvangen. Deze wedstrijd is inmiddels omgedraaid omdat Trappers onder de nu geldende coronaregels in Nederland geen thuiswedstrijden mag spelen. De ontmoeting begint zondag om 18.30 uur en is ook live te zien op Sprade TV.

TWEE NIPTE NEDERLAGEN

De eerste opponent voor de drievoudig Oberliga Meister, Hannover Indians, ging afgelopen weekend tweemaal onderuit tegen Hamburg Crocodiles. Vrijdagavond ging men in de Hanzenstad in de laatste seconde kopje onder (2-1). Maximilian Schaludek velde het vonnis. Twee dagen later beet de formatie van coach Lenny Soccio andermaal in het stof. Voor 30 toeschouwers was Hamburg andermaal te sterk. In de verlenging schonk Rico Rossi zijn ploeg de overwinning.

Oud-Trapper Parker Bowles ontbrak in beide confrontaties met Hamburg op het wedstrijdsheet.  De vriendelijke en getructe left winger uit Kelowna (British Columbia) zette onlangs zijn handtekening onder een verbintenis met Hannover Indians. Namens Trappers was hij in vijf ontmoetingen tegen zijn nieuwe broodheer goed voor 5 goals, 3 assists en 2 strafminuten.

DEL2 CENTER NAAR HERNE

De honger naar Oberligasucces is groot in Herne. Dat werd vorige week dinsdag nog maar eens onderstreept met het contracteren van Richard ‘Richie’ Mueller. De 38-jarige winger komt over van Kassel Huskies (DEL2). Het contact tussen de speler en de club kwam tot stand via een marketingbedrijf waarvoor Mueller de sales verzorgd.

Herner EV-coach Danny Albrecht is verguld met de komst van de Duits-Canadese forward. ‘Ik heb nog nooit zo’n snelle en hardwerkende schaatser gezien. Richie is in topvorm. Hij is rechtshandig. Dat geeft ons op de powerplay meer mogelijkheden.’