Terug naar Nieuws

Frank van Roemburg (61) overleden

Frank van Roemburg is zondag 1 november 2020 in zijn woonplaats Tilburg overleden aan het coronavirus. Hij is 61 jaar geworden.

Van Roemburg werd in november 1958 geboren in de Kruikenstad. Op twaalfjarige leeftijd kwam hij, dankzij een buurjongen, in aanraking met de snelste teamsport ter wereld. Hij vond het direct leuk en na een proeftraining bij meneer (Toon) van Rijswijk en Tony Callam werd hij lid van Tilburg Trappers. Hij speelde uiteindelijk 247 wedstrijden voor het eerste team waarin hij, naast twee kampioenschappen en twee nationale bekers, 88 punten (41 goals en 47 assists) verzamelde. Frank verdedigde in twee oefeninterlands de kleuren van Oranje.

‘De Proem’, zoals zijn bijnaam luidde, vervulde na zijn actieve ijshockeyloopbaan verschillende bestuurlijke functies bij Tilburg Trappers. Zo was hij eerst jeugdbestuurslid en later zelfs jeugdvoorzitter. Vanwege zijn verdiensten ontving Frank de gouden clubspeld en werd hij uitgeroepen tot erelid van Trappers. Naast zijn werkzaamheden in het ijshockey was Van Roemburg ook een bekende in de verzekeringswereld. Jarenlang had hij een eigen assurantiekantoor in de Hoefstraat in Tilburg.

Bestuur, spelers en supporters van Tilburg Trappers wensen familie, vrienden en nabestaanden veel sterkte bij het verwerken van dit verlies.