Terug naar Nieuws

Gio is back

VOGELAAR OP UITLEENBASIS TERUG NAAR TILBURG

Giovanni Vogelaar keert terug bij Tilburg Trappers. De 24-jarige aanvallende verdediger wordt uitgeleend door CAIROX HYS Hokij Den Haag.

In de zomer was er al een kortstondige flirt met Trappers, maar vanwege het ontbreken van financiële ruimte in Tilburg kwam het toen niet tot een terugkeer. ‘De komst van Gio is te vergelijken met die van Ties van Soest. Ons budget is op, maar hij liet doorschemeren dolgraag te willen spelen. Dankzij het bereidwillige meedenken van Den Haag komt hij nu op amateurbasis naar ons’, vertelt René de Hondt, technisch manager bij de drievoudig Oberliga Meister.

Vogelaar maakte in 2013-2014 zijn debuut met Eindhoven Kemphanen op het hoogste niveau. Zijn goede prestaties leverde hem een transfer naar Heerenveen op. In de formatie van coach Chris Eimers was de jongeling één van de defensieve steunpilaren. Samen met Jordy Verkiel werd Vogelaar in 2015 dan ook terecht eigenaar van de Bennie Tijnagel Trofee (award voor het grootste Nederlandse talent in de eredivisie, die maximaal 22 jaar oud is op het einde van het seizoen).

Bij de overstap van Tilburg naar Duitsland verruilde Vogelaar het Friese Haagje voor de Kruikenstad. In vier seizoenen Oberliga tekende de rechtshandige defenseman, gevreesd om zijn one timers vanaf de blauwe lijn, voor 37 goals en 146 punten. Het afgelopen jaar kwam hij uit voor EC Bregenzerwald in de Alps Hockey League, een liga die in 2016 ontstond na samenvoeging van de Oostenrijks-Slovenische Inter-National League (INL) en de Italiaanse Serie A.

Nu de kogel door de kerk is, kijkt Trappers nummer 5 ernaar uit weer op het ijs te staan. ‘Ik ben ontzettend dankbaar dat Den Haag mij de kans biedt weer te kunnen hockeyen.’ Wat zijn rol binnen het team wordt, maakt Vogelaar niet zoveel uit. ‘Het gaat mij er vooral om dat ik weer het spel kan spelen dat ik eigenlijk altijd heb gespeeld. Lekker spelen en lol maken met de jongens. Ik kijk nu alweer uit naar de lange busreizen.’

Als het papierwerk tijdig op orde is, kan Gio morgenmiddag zijn hart weer ophalen wanneer de ploeg van coach Bo Subr afreist naar Hannover voor de eerste krachtmeting van het seizoen tegen Hannover Indians. ‘Lichamelijk en conditioneel ben ik in orde. De training gisteravond ging ook goed. Nu zien hoe het in de wedstrijd zal gaan. Ik heb er onwijs veel zin in dus daar zal het niet aan liggen.’