Terug naar Nieuws

GAMEDAY: Hannover Indians vs. Tilburg Trappers

Licht uit, spot aan…

Wij vragen uw absolute aandacht, want… WE ZIJN BEGONNEN!! Jawel mensen, we mógen weer! Het nieuwe ijshockeyseizoen 2020-2021 start vanavond om 20.00 uur! Tilburg Trappers speelt hun eerst wedstrijd van het nieuwe seizoen uit tegen Hannover Indians. Let’s get ready to ruuuuuuuuumble!!

Na oefenduels tegen Krefeld, Herne en Diez is Tilburg klaar voor het echte werk. Van de zes oefenduels, won Trappers er vijf.  Alleen in de thuiswedstrijd tegen Herne werd verloren met 1-3.

MOEIZAME START

Indians heeft een moeizamere start gehad dit seizoen. Tweemaal gingen de Hannoverianen onderuit tegen Hamburg Crocodiles (2-1 in Hamburg en in eigen huis na verlenging met 4-5). Afgelopen dinsdag nog verloren ze van de overtuigend spelende Saale Bulls Halle met 1-7. Maar, schrijft Indians op hun eigen site, het is net als in het theater: in de generale repetitie gaat alles fout zodat het in de echte show allemaal goed zal gaan!

BELEVING

Het theater zelf zal alleen helaas, vanwege de coronaregelgeving, leeg en zonder publiek zijn. In Eisstadium am Pferdeturm kolkt het normaal gezien tijdens de thuiswedstrijden van Indians. Met ruimte voor 2.800 fans klinkt het vaak zelfs alsof het dubbele aantal er zit. Tilburg Trapper Danny Stempher denkt dat dit zeker in het voordeel van Trappers zal zijn. “Zij gaan hard op het geluid van hun fans. Nu moet de beleving uit jezelf komen en soms kan dat lastig zijn.

GIO IS BACK

Het nieuws van afgelopen donderdag zal de Tilburgse spelers een extra duwtje in de rug hebben gegeven: defenseman Giovanni Vogelaar is terug! De 24-jarige aanvallende verdediger wordt uitgeleend door CAIROX HYS Hokij Den Haag aan Trappers. “Ik ben ontzettend dankbaar dat Den Haag mij de kans biedt weer te kunnen hockeyen. Lekker spelen en lol maken met de jongens. Ik kijk nu alweer uit naar de lange busreizen.” Als al het papierwerk tijdig op orde is, kan Gio vandaag dus al genieten van zo’n ruim vier uur durende busrit naar Hannover.

ZESDE SEIZOEN OBERLIGA

Hoe dan ook start Trappers vandaag aan het zesde seizoen Oberliga. Drie keer won Tilburg Trappers de beker, de vierde glipte helaas in de finale door de vingers en vorig seizoen was Tilburg op de goede weg, maar werd de competitie voor de playoffs vanwege het coronavirus stopgezet. “It’s not going to be an easy walk in the park,” zegt coach Bo Subr over het nieuwe seizoen. “We don’t know what will happen tomorrow. We’ll have to improvise, adapt and overcome.” Met andere woorden: doorgaan waar anderen stoppen! Let’s play hockey!

SPRADETV

De wedstrijd vanavond begint om 20.00 uur en zal, net als alle andere Oberligawedstrijden dit seizoen, live te zien zijn op Sprade TV.