Terug naar Nieuws

EG Diez-Limburg vs. Tilburg Trappers (3-5)

Trappers sluit voorbereiding met zege af

Tilburg Trappers kan met vertrouwen uitkijken naar de start van zijn zesde Oberliga seizoen. De Tilburgers wonnen zondagavond in Diez tegen Rockets Diez-Limburg hun laatste oefenwedstrijd (3-5) en sloten zo de voorbereiding af met vijf zeges en één nederlaag.

Hoewel de wedstrijden in de Oberliga vrijdag weer gaan beginnen, blijven de stadions leeg om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Spelen zonder publiek: de spelers van Tilburg Trappers zullen eraan moeten wennen. Te beginnen am Pferdeturm  tegen Hannover Indians (aanvang 20.00 uur). Een voordeel of nadeel? ‘Ik denk een pluspunt’, analyseert Danny Stempher het nieuwe normaal. ‘Zij gaan hard op het geluid van hun fans. Nu moet de beleving uit jezelf komen en soms kan dat lastig zijn.

‘NO EASY WALK IN THE PARK’

De afsluitende krachtmeting met de debutant in de Oberliga Nord was voor de nog zoekende ploeg van coach Bo Subr de laatste test. De voorbereidingsperiode van Trappers verliep niet echt soepel, maar dit was vooral terug te voeren op de onzekerheid voortkomend uit de coronapandemie en de daaraan gekoppelde verscherpte veiligheidsmaatregelen. Zo is het voor de Tilburgers niet toegestaan om thuisduels af te werken en mogen trainingen, met uitzondering van de oefensessie in het Duitse Wesel, alleen in kleine groepjes van vier personen plaatsvinden.

‘It’s not going to be an easy walk in the park. The mental part is the toughest’, aldus de Tsjechische oefenmeester. ‘I’ve been at starts of seasons before. But none like this. Everything about this season will be different. You don’t know what will happen tomorrow. You have to improvise, adapt and overcome. The key is focus on the things you have direct control over.’

ORDE OP ZAKEN

Dat ijshockey geen hogere wiskunde is, bleek nog maar eens in het stadje, gelegen in het westen van de Duitse deelstaat Rijnland-Palts, op 306 kilometer van het zo vertrouwde IJssportcentrum Stappegoor. De Rockets kwamen in de eerste periode brutaal op voorsprong. David Lademann verschalkte Trappers-goalie Ian Meierdres, 1-0. Toch stelde Tilburg, dankzij doelpunten van Ties van Soest, Raymond van der Schuit en Diego Hofland, nog voor het einde van het eerste deel orde op zaken.

We had a lot of good moments. But we had a lot of bad moments as well. The start of the game wasn’t ideal. The second half of the first period was much better’, blikte Bo Subr terug op de eerste twintig minuten van zijn ploeg.

TANDJES ERBIJ

Ook na de dweil kende Trappers problemen met de speelwijze van de thuisclub. Cheyne Matheson profiteerde van een slippertje aan Tilburgse kant. Met een man minder op het ijs gaf hij Ruud Leeuwesteijn, die Ian Meierdres was komen vervangen, het nakijken. Het betekende al het vijfde doelpunt voor de 29-jarige Canadees in de oefencampagne.

De aansluitingstreffer van Matheson werkte als wake-up call voor de bezoekers. Vanaf dat moment schakelde de drievoudig Oberliga Meister enkele tandjes bij en liep men uit naar een 2-5 voorsprong via treffers van Danny Stempher (die voorbereidend werk van Jordy Verkiel en Bartek Bison binnenveegde) en  Kilian van Gorp (op aangeven van Mickey Bastings).

RUIMTE VOOR VERBETERING

Ondanks een snelle tegengoal van Philipp Halbauer én vier powerplaymogelijkheden voor de thuisclub kwam de Tilburgse zege in het slotstuk nooit echt in gevaar. ‘We maakten het onszelf nog onnodig moeilijk’, vatte Danny Stempher het duel nogmaals kernachtig samen. Zoals vooraf bepaald kwam de center in de derde periode niet meer op het ijs. ‘Vrijdag speelde ik een halve wedstrijd. Vandaag twee periodes. Deze week nog hard trainen en dan hopelijk vrijdag in Hannover een hele wedstrijd.

We obviously won 5 out of our 6 preseason games. But there’s always room for improvement’, keek coach Bo Subr alvast met een schuin oog naar de start van de competitie. ‘There are things we can do better offensively and defensively. We’re going to work on that. I’m confident we will fix that up. Normally we’ll get more consistent as the season moves on.

Wedstrijdsheet en samenvatting
Foto: Die Knipserin (Nicole Baas)