Terug naar Nieuws

GAMEDAY: EV Diez-Limburg vs. Tilburg Trappers (oefenwedstrijd)

Trappers opnieuw tegen Diez in laatste oefenduel

Vanavond speelt Trappers opnieuw een uitwedstrijd tegen de Rockets van EG Diez-Limburg. Het is de laatste in een reeks oefenduels ter voorbereiding van het nieuwe ijshockeyseizoen dat volgende week officieel van start gaat. Afgelopen vrijdag won Tilburg met 1-6 in Diez. Trappers zal vanavond de vijfde oefenzege willen binnen halen.

‘HEIßE KARTOFFEL’

De fans van Diez waren vrijdag niet te spreken over de prestatie van hun team. “Het leek wel alsof wij de puck als een ‘heiße Kartoffel’ zagen: iedereen wilde hem zo snel mogelijk loslaten en niemand wilde hem hebben!” is te lezen op hun Facebookpagina. Wat de Rocketsupporters nog meer zagen was vooral een verzameling losse spelers, in plaats van één team. Het is dan ook de vraag of Diez zich vanavond kan herpakken.

ONERVAREN KEEPER

Eerste goalie Jan Guryca kon wegens ziekte gisteren niet voor zijn team spelen. Dus was het de 21-jarige Louis Busch die de honneurs waarnam. Ian Meierdres over zijn concurrent: “De keeper was op zich goed, maar nog wel onervaren.” Interessant feitje is dat Busch niet geheel onbekend was met de Tilburgers: in februari dit jaar viel hij een wedstrijd in bij Hannover Indians (toevallig tegen Tilburg) en incasseerde hij maar liefst zeven tegengoals van Trappers. Je zou dus kunnen zeggen dat de ‘slechts’ zes treffers van Tilburg vrijdagavond al een ‘verbetering’ is voor de jonge Busch.

MR ZUVERLÄSSIG

Ook de Canadees Kevin Lavallee kon vrijdag niet spelen voor de Rockets. Hij is één van de veelbelovende imports van Diez en werd daarom ernstig gemist. Steve Slaton zou er ook eentje zijn om scherp in de gaten te houden. Er is een reden waarom Minnesota de elfde staat van Canada wordt genoemd. Nergens wordt ijshockey zo intens beleefd als in de 32ste staat van de Verenigde Staten. Niet voor niets staat de ‘North Star State’ te boek als ‘the State of Hockey.’ In 2006 verliet Slaton zijn staat en land om de Atlantische Oceaan over te steken.

De inmiddels 40-jarige Amerikaan is zonder twijfel de meest in het oog springende aanwinst van de Rockets. Met uitzondering van een jaar speelde de penaltykill-specialist zijn hele loopbaan in de DEL2. Zijn laatste werkgever was EC Bad Nauheim waar Slaton in drieënhalf jaar geen wedstrijd miste. Het leverde hem de bijnaam Mr. Zuverlässig op.

SPRADE.TV

Het is de vraag of Diez vanavond weer over Guryca kan beschikken, of dat Louis Busch opnieuw in de goal staat. En wie weet kan Mr. Zuverlässig vanavond wel een verschil maken tegen de Tilburgers? Puckdrop is om 18.00 uur in Eissporthalle Diez en de wedstrijd is wederom live te volgen op Sprade.TV.