Terug naar Nieuws

EG Diez-Limburg vs. Tilburg Trappers (1-6)

VIERDE OEFENZEGE VOOR TRAPPERS

Tilburg Trappers heeft het eerste deel van het tweeluik tegen Rockets Diez-Limburg winnend afgesloten. Dankzij de periodestanden 0-0, 1-3 en 0-3 werd het volledig verdiend 1-6 voor de Tilburgers.

MOEIZAAM BEGIN

Trappers kende in het westen van de deelstaat Rijnland-Palts een koude start. De spelers leken te kampen met zware benen na de lange busreis, de combinaties liepen niet en onzuiverheid had de overhand. In het eerste deel van de openingsperiode was de thuisploeg dan ook de bovenliggende partij. Konstantin Firsanov had de beste mogelijkheid op de openingstreffer, maar de Duitse Rus vond Ian Meierdres op zijn weg.

Na acht minuten ging de ‘storm’ wat liggen en kreeg de ploeg van coach Bo Subr meer grip op de wedstrijd. Vanaf dat moment deelden de bezoekers de lakens uit tegen de debutant in de Oberliga Nord. Ondanks het Tilburgse overwicht sloten beide ploegen de eerste periode doelpuntloos af. De goalie blikte achteraf terug op het duel in Diez; “Het is een vrij oude hal en het ijs was niet optimaal. Het ijs voelde als een airhockeytafel zonder lucht, de puck bleef weleens hangen. We begonnen zelf wat rommelig aan de wedstrijd”

 De sluitpost die het fijn vond om weer eens een hele wedstrijd te keepen had zelf iets meer van Diez-Limburg verwacht; “Ik heb begrepen dat er een aantal jongens niet meededen. De keeper die er in stond was op zich goed maar wel onervaren. Ondanks dat ze het spelletje wel snappen, waren wij sterker.”

TEMPOVERSNELLING

Het eerste schot van de thuisploeg in het tweede bedrijf was direct raak. Een pass van Niklas Hildebrand bereikte Cheyne Matheson. Met een loepzuiver polsschot liet de forward Ian Meierdres kansloos, 1-0. De 29-jarige Canadees kwam in het verleden drie seizoenen uit voor Luik in de BeNe League.

Een korte tempoversnelling van Tilburg bleek vervolgens voldoende om de Rockets op hun knieën te krijgen. Binnen vier minuten en 51 seconden boog men de 1-0 achterstand om in een 1-3 voorsprong. Kevin Bruijsten en Ties van Soest (2x) vonden het gaatje achter Diez-doelman Louis Busch, die met enkele goede reddingen zijn team behoedde voor een nog grotere achterstand.

NACHTKAARS

In het slotstuk leek de ontmoeting als een nachtkaars uit te gaan, Met de ruime voorsprong op zak geloofde Trappers het eigenlijk wel. Men liet de teugels wat vieren zonder in de problemen te komen. De formatie van coach Arno Lörsch, die in eerdere voorbereidingswedstrijden tegen Bad Nauheim (DEL2) en Herne zeer verdienstelijk voor de dag kwam, bleek ondanks twee man-meersituaties niet bij machte Tilburg het vuur aan de spreekwoordelijke schenen te leggen.

Het laatste sprankje hoop op een comeback van de gastheren verdween toen Diego Hofland zes minuten na de dweil de stand naar 1-4 tilde. Daarmee was het verzet van de Rockets definitief gebroken en speelde de manschappen rondom captain Mickey Bastings de partij gecontroleerd uit. Jordy van Oorschot en Reno de Hondt legden in de slotfase de 1-6 eindcijfers vast.

OEFENCAMPAGNE.

De oefencampagne is dit seizoen anders dan andere jaren. Wedstrijden worden afgelast of verplaatst. Wedstrijden en gezamenlijke trainingen zijn op dit moment in Nederland niet toegestaan. Ook Ian Meierdres ervaart dit als onprettig; “De huidige situatie met betrekking tot het Coronavirus is ontzettend lastig. De trainingen zijn niet hetzelfde. Je traint met vier mensen op eenderde ijs. Één keer per week trainen we in Duitsland met het gehele team. Dan kom je om half 12 in Tilburg aan, terwijl mijn wekker gewoon om 04:30 gaat.

Het meest vervelende aan deze situatie is de onzekerheid. Worden wij gezien als een ‘profisport’? Mogen wij komend weekend wel beginnen? Welke teams gaan afhaken als er geen publiek mag komen en hoe lang gaan wij het volhouden als wij geen thuiswedstrijden mogen spelen?”

 Volgens de goalie is het team er voor 75 a 80 procent klaar voor als hij vooruitblikt op de eerste competitiewedstrijd; “Het zijn leukere wedstrijden tegen moeilijke tegenstanders (doelend op Hannover Indians). Maar een team om er lekker in te komen als tegenstander voor de eerste competitiewedstrijd is ook niet verkeerd. Maar aan de andere kant; nu moeten we er wel staan. Dit wordt een goede krachtmeting.”

Voordat de ontmoeting met Hannover Indians op de agenda staat, moet er eerst nog het tweede oefenduel met EG Diez-Limburg worden afgewerkt. Morgen zullen de teams wederom elkaar ontmoeten. Normaal gezien stond die ontmoeting gepland in Tilburg, maar de locatie van de wedstrijd is vanwege de huidige coronamaatregelen verplaatst naar Diez. Ook deze wedstrijd zal via Sprade te bekijken zijn.

Wedstrijdsheet en Samenvatting 

Foto: Die Knipserin (Nicole Baas)