Terug naar Nieuws

Gameday: EG Diez-Limburg vs. Tilburg Trappers (Oefenwedstrijd)

Trappers dit weekend in ‘Doppelpack’ tegen nieuwkomer EG Diez-Limburg

Zo staat het op de site van de Rockets uit Diez: “Doppelpack Heimspiel!” De nieuwkomer in de Oberliga dit seizoen maakt zich op voor twee oefenduels in eigen huis tegen Tilburg Trappers. “It’s going to be interesting,” verwacht Trappers-coach Bo Subr.

Corona-regelgeving biedt Trappers momenteel geen mogelijkheid tot het spelen van thuiswedstrijden. Zelfs trainen met meer dan vier man mag niet van Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant. Dus dan maar naar Duitsland: daar mag nog wel getraind worden (in Wesel, 158 kilometer van Tilburg) en ook ijshockeywedstrijden mogen nog doorgaan (weliswaar zonder publiek).

TIGHT GAMES

De Rockets hebben in ieder geval zin in de dubbele thuiswedstrijd. Eerder al speelden ze niet geheel onverdienstelijk tegen Bad Nauheim (uit 5-4 en thuis 4-6) en Herner EV (thuis 1-4 en uit 4-3 na penalty’s). Weliswaar verloren ze alle vier de wedstrijden, aan het wedstrijdverloop te zien is duidelijk dat de Rockets niet snel opgeven.

Bo Subr denkt dat de oefenwedstrijd van vanavond ‘interessant’ kan worden: “They played tight games against DEL2 teams and Herne. They’re a good team with good imports and experienced German players.

KEVIN LAVALLEE

De 35-jarige Canadees Kevin Lavallee is één van die imports. In 2007 speelde hij nog voor de Pecoma Grizzlies in Groningen! Daarna vergrootte hij zijn faam in Duitsland waar hij jarenlang speelde voor verschillende clubs in DEL2 en de Oberliga. In zeven jaar DEL2 speelde de winger uit het fabelachtig klinkende Moose Jaw (Saskatchewan) 372 wedstrijden, scoorde hij 139 goals en leverde 162 assists. In zijn jaren in de Oberliga verzamelde hij 316 punten in 181 wedstrijden. Vorig jaar stond Lavallee veertien keer voor Diez op het ijs en scoorde de Canadese Rocket zeventien goals en maakte hij 26 keer de beslissende assist.

De wedstrijd tegen EG Diez-Limburg begint vanavond om 20.00 uur en is live te volgen via SpradeTV.