Terug naar Nieuws

Tuesday’s round-up – editie 54

Corona houdt (ijshockey)wereld in zijn  greep

Eerst was het virus een ver van mijn bed show, maar inmiddels houdt de zeer besmettelijke longziekte de (ijshockey)wereld al maanden in zijn greep. Toch start over tien dagen de Oberliga competitie.

In editie 54 van de Tuesday’s round-up aandacht voor de stats van Max Hermens, personele wijzigingen in Herford, Leipzig, Hannover (Scorpions), Erfurt en de back to back confrontatie met Diez-Limburg.

STATISTIEKEN

IJshockey is een teamsport dus je doet het met z’n allen. Zonder assist kan er nooit een doelpunt ontstaan. Echter qua euforie gaat er niets boven scoren. Je voelt je dan toch even extra speciaal.’ Zo luidde het antwoord van Max Hermens op de vraag ‘Zelf scoren of de beslissende pass geven? De voorbereiding van de 22-jarige Zoetermeerder vrijdagavond in Herne op de game winning goal van Jonne de Bonth was meesterlijk.

Tien seconden voor die 2-3 hadden we aan de overkant precies zo’n zelfde play. Toen schoot Jonne de puck op de kruising. Daar baalde we wel even van want het was een lekkere aanval en prima schot. Aan de andere kant draaide ik weg van die verdediger. Ik kon ook om de goal heen, maar omdat ik al een tijdje met Jonne en Kevin (Bruijsten) samenspeel, weet ik wel ongeveer waar ze rijden op het ijs in een dergelijke situatie. Dat doe je op gevoel. Wanneer het er dan zo mooi uitziet, is het wel echt genieten’, keek Max nog eens terug die bewuste spelfase.

De pass op Jonne betekende de eenentachtigste assist voor Hermens in Tilburgse dienst. Met 0,88 punt per wedstrijd bezet hij plaats 6 op de ranglijst van productieve Trappers. Max moet Mitch Bruijsten (1,61 punt per wedstrijd), Diego Hofland (1,37), Danny Stempher (1,15), Kevin Bruijsten (1,02) en Mickey Bastings (0,96) voor zich dulden.

DRIE ERUIT, EEN ERIN

De combinatie werk en (Oberliga) ijshockey bleek voor Kris Gehring, Jan-Niklas Linnenbrügger en Kevin Rempel toch te groot. En dus verzochten de drie Herforder Ice Dragons hun club om ontbinding van hun lopende contracten. ‘Ze hebben getracht een balans te vinden, maar de belasting in de Oberliga is niet te vergelijken met die in de Regionalliga. Natuurlijk hadden we ze graag aan boord gehouden, maar er zijn belangrijkere zaken dan ijshockey. Wie weet kunnen ze op een andere manier onze club nog helpen. De deur staat in ieder geval altijd open’, reageerde teammanager Sven Johannhardt zeer volwassen op het nieuws.

Gehring, Linnenbrügger en Rempel speelden alle drie een belangrijke rol in de revival van het ijshockey in Herford. De twee eerstgenoemden verdedigden heel hun loopbaan de kleuren van de Ice Dragons, terwijl Rempel ook al vier jaar actief was in Eisstadion im Kleinen Felde. Tegenover het vertrekkende trio staat de komst van Lucas Engel. De 25-jarige aanvaller komt over van Adendorfer EC (Regionalliga).

TWEEDE IMPORT LEIPZIG

EXA Icefighters Leipzig heeft zijn tweede import gepresenteerd. De 25-jarige Amerikaan Connor Hannon versterkt de gelederen van de equipe onder leiding van coach Sven Gerike.  De verdediger, zoon van Brian Hannon, die in het laatste decenium van de vorige eeuw voor Frankfurt en Kassel uitkwam in de DEL, komt over van Finlandia University uit de Amerikaanse Universiteitscompetitie (NCAA). Als captain scoorde Hannon 8 keer en gaf hij 4 beslissende passes.

Het contact met de in Offenbach geboren Connor kwam tot stand via Jedrzej Kasperczyk, voormalig ploeggenoot van vader Brian in Kassel en Nordhorn. ‘Een paar weken geleden belde ‘Kaspi’ mij en vertelde dat zijn pleegzoon op bezoek was in Duitsland’, doet Sven Gerike zijn relaas. ‘Tijdens de training die ik van Connor zag, maakte hij al een goede indruk op mij. Hij pas uitstekend in ons systeem en is een heel goede versterking voor onze defensie.’

KNAUB WORDT SCHORPIOEN

Na Indiaan en Stier wordt Victor Knaub komend seizoen een Schorpioen. Dit maakte zijn nieuwe werkgever donderdag via Facebook bekend. De 23-jarige right winger was clubloos nadat Saale Bulls Halle deze zomer besloot het contract met hem niet te verlengen. In 37 duels verzamelde Knaub 13 treffers en 18 punten.

Er waren meer clubs geïnteresseerd in hem. We zijn dan ook blij dat hij voor ons gekozen heeft en deel van de Scorpions-familie gaat uitmaken’, aldus Eric Haselbacher. Ook coach Tobias Stolikowski is tevreden: ‘Victor is precies de speler die we wilden. Hij heeft een geweldig karakter en zal ons team zeker versterken.’

LET’S GO TO THE BEACH

Black Dragons Erfurt heeft met het contracteren van Kyle Beach zijn tweede import voor komend seizoen in huis. De 30-jarige Canadees komt van het Hongaarse DVTK Jegesmedvék naar Erfurt en tekende een verbintenis voor één jaar. Afgelopen weekend ontbrak de aanvaller nog in de twee verloren oefenduels tegen Selber Wölfe.

Na een imposante juniorenperiode bij Everett Silvertips in de Western Hockey League werd Kyle in 2008 als elfde (!!) overall door Chicago Blackhawks gedraft in de NHL Entry Draft. Tot wedstrijden voor de Hawks kwam het echter nooit. In 2014 maakte Beach de overstap naar Europa. Na stops in Oostenrijk, Duitsland en Hongarije keert de in North Vancouver (British Columbia) geboren forward terug naar onze Oosterburen.

BACK TO BACK ROCKETS

Precies zeven dagen voor de start van de Oberliga wacht de eerste confrontatie tussen Tilburg en Diez. Het stadje, gelegen aan de monding van de rivier Aar in de Lahn, in het westen van de Duitse deelstaat Rijnland-Palts, telt bijna 12.000 inwoners. De thuishaven van de Rockets, Eissporthalle Diez bereikt men via een autorit over de Bundesautobahn 3. De capaciteit van de hal, gebouwd in 1980, bedraagt 3.300 toeschouwers waarvan bijna een kwart zitplaatsen.

Wat weet Trappers-coach Bo Subr van de nieuwkomer in de Oberliga Nord. ‘I’ve seen some highlights. They played tight games against DEL2 teams and Herne. They’re a good team with good imports and experienced German players. It’s going to be interesting. But let’s not focus too much on our opponent. They’re still a lot of things to be done before the season starts.’