Terug naar Nieuws

Herner EV vs. Tilburg Trappers (2-3)

VEERKRACHTIG TRAPPERS VERSLAAT HERNE

Lang, heel lang leek de ontmoeting tussen Herner EV en Tilburg Trappers af te stevenen op een verlenging. In extremis zorgde Jonne de Bonth met zijn eerste doelpunt van de voorbereiding dat de zege terecht kwam bij de ploeg die hem op basis van het vertoonde spel het meest verdiende: 2-3.

Al weken bevinden de ijshockeyers van Tilburg Trappers zich in een razende corona-achtbaan die alle kanten opgaat. Wat de ene dag nog normaal leek, is ineens niet meer zo vanzelfsprekend. Gaat het seizoen echt op 6 november wel van start? Wanneer spelen we weer wedstrijden met onze supporters op de tribunes? Juist in deze periode kon de ploeg van coach Bo Subr wel een opsteker gebruiken. En die kwam er vrijdagavond in Herne!

DIRECT RAAK

Ryan Collier, Floris van Elten, Boet van Gestel, Delaney Hessels, Ties van Soest en Danny Stempher waren onvoldoende fit om aan het vierde oefenduel te beginnen. De drievoudig Oberliga Meister begon daarom met zes verdedigers en tien aanvallers aan de ontmoeting in de met 248 toeschouwers mager bezette Hannibal Arena.

Toch speelde de absentie van het sextet Trappers in de openingsfase nauwelijks parten. De eerste de beste fatsoenlijke Tilburgse aanval was direct raak. Tijn Jacobs verschalkte Herne doelman Jonas Neffin. Het 20-jarige keeperstalent is op basis van een Forderlizenz met Iserlohn Roosters dit seizoen de tweede man in Herne achter Bjorn Linda. Ondanks dat het spel op een neer golfde en beide ploegen kansen kregen, hielden Neffin en Ruud Leeuwesteijn hun doel schoon.

‘VERY SLOPPY’

In he tweede bedrijf was Trappers bepaald niet bij de les. Herne voelde feilloos aan waar de zwakke plek van Tilburg lag. Met twee treffers (van nieuwkomer Colton Kehler en Denis Fominych (powerplay)) boog men de 0-1 achterstand om naar een 2-1 voorsprong. ’De eerste periode speelden we echt heel erg goed. We creëerden veel kansen en gaven nauwelijks iets weg. Helaas trokken we die lijn niet door want in de tweede periode hadden we onze zaken niet op orde’, aldus Max Hermens.

Coach Bo Subr onderschreef de zienswijze van zijn aanvaller. ‘After two very difficult weeks the guys were hungry to play. The score after 20 minutes was well deserved. But in the second period we were very sloppy. We stopped skating, lost the puck way too easy and gave Herne the opportunity to get back in the game. During the second intermission we talked about some stuff and had a lot better third period.’

LESJE GELEERD

De intenties waarmee de geelblauwe formatie in het slotstuk het ijs opstapte, werden vanaf de eerste seconde duidelijk. Men had lessen getrokken uit de voorgaande 20 minuten en was vastbesloten niet lijdzaam toe te zien en te figureren in een Herne-show. Bartek Bison bracht Tilburg na ruim acht minuten weer langszij. Diego Hofland stuurde Trappers nummer 98 de ruimte in en koeltjes schoof Bison het bevroren rubber door de benen van Neffin: 2-2.

De gelijkmaker van de geboren Amsterdammer betekende het spreekwoordelijke duwtje in de rug voor de bezoekers. Waar men tijdens een overtalsituatie niet wist te scoren, was het 113 tellen voor tijd wel kassa. Max Hermens veroverde aan de boarding de puck. Waar iedereen verwachtte dat de center achter het vijandelijke doel om zou gaan, verraste hij de complete Herner defensie met een backhandpass op Jonne de Bonth, die in één vloeiende beweging de 2-3 tegen de netten kogelde. In een alles of niets poging wisselde Herne-coach Danny Albrecht zijn doelman in voor een zesde veldspeler maar het mocht niet meer baten.

PIEKEN EN DALEN

Ondanks de surrealistische afgelopen twee weken stapte Max Hermens met een positief gevoel de bus terug naar de Kruikenstad in. ‘In de oefencampagne hechten we niet al te veel waarde aan het resultaat. Natuurlijk willen we elke wedstrijd winnen, maar de focus ligt vooral op het proces waarmee we bezig zijn. Als we spelen naar onze mogelijkheden zijn we gewoon een goed team.

Ter illustratie haalde hij de twee confrontaties met Herne aan. ‘Thuis wisselden we sterke fases af met mindere perioden. Vanavond was het al een stuk constanter. Dat heeft ook te maken met het feit dat jongens een andere rol hebben dan afgelopen jaar. Daarnaast spelen sommigen met andere jongens in een lijn. Dat kost altijd even tijd om aan elkaar te wennen. Het is zaak gedisciplineerd in het systeem te blijven spelen en de afspraken die we vooraf maken na te komen.’

Wedstrijdsheet